EKSPERT EETRIS ⟩ Kristo Siig: «Töötavale õpetajale on oluline luua paindlikke õpivõimalusi» (1)

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Sel korral on «Ekspert eetris» vestlussaates külas Videoõpsi eestvedaja, Tallinna Ülikooli humanitaarteaduste instituudi ajaloo doktorant ja Emili kooli ajaloo õpetaja Kristo Siig, kellega tuleb juttu õppimise ja õpetamise motivatsioonist ning kirest teadmiste vastu.

Videoõps sai alguse ühe õpetaja soovist luua õpilastele toredaid õppematerjale, kuid kasvas välja suureks projektiks, mis pakub teadmiste värskendamise ja täiendamise võimalust juba ka neile, kel koolitee seljataga.

Kristo Siig, kes pälvis 2022. aastal presidendi noore haridustegelase preemia, töötab ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajana. Peale selle on ta ajalooalaste õppevideote looja. Tal on magistrikraad nii arheoloogias kui ka haridustehnoloogia erialal.

Siig on pikalt tegutsenud eestikeelse õppevara ja haridustehnoloogia valdkonnas ning kõige enam praktiliste uuenduste algatamise ja ellurakendamisega. Ta alustas väga populaarseteks osutunud ajalooteemaliste õppevideote tegemist Youtube'is  ja sellest kasvas koos mõttekaaslastega välja Videoõpsi kanal. Videoõpsi kanali eesmärk on anda läbi erinevate harivate ja huvitavate videote edasi teadmisi eri õppeainetes. Lisaks pani ta aluse õpirakenduse Mastery loomisele.

Rääkides sellest, kuidas toetada tegevõpetajaid oma digioskuste või pedagoogikaalaste oskuste kaasajastamisel, ütleb Kristo Siig: «Õpetaja ei pea ise kogu aeg jalgratast leiutama. Kui tal oleksid head õppematerjalid, mida saab paindlikult kombineerida, saaks õpetaja võtta rohkem mentori kui teadmiste edastaja rolli.»

Saadet juhib Tallinna Ülikooli teadusosakonna, teadmussiirde ja projektide osakonna juhataja Aija Sakova.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavaid ja harivaid teemasid, olgu need tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidika vallast. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paiskab õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ning pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles