Ei tea mida ülikoolis õppida? Erialatest aitab teha õige valiku

PM Haridusportaal
Copy
Foto: Tallinna Tehnikaülikool (TalTech)

Tänavuse vastuvõtu ajaks tegi TalTech esimese astme õppekavade seast sobiva leidmiseks erialatesti, mis aitab mõista, kas soovitud eriala on õige või aitab leida sootuks midagi uut. Iga eriala kohta on neli väidet ning need katavad nii bakalaureusetaseme, rakenduskõrghariduse kui integreeritud õppe võimalused.

Läbi aastate on TalTechis olnud populaarseid erialasid. Nii tuleb kaks kolmest IT-spetsialistist Tallinna Tehnikaülikooli infotehnoloogia teaduskonnast. Samuti on populaarsed arhitektuur, geenitehnoloogia ja ärindus. Aga ülikoolil on ainuüksi esimeses astmes pakkuda üle kolmekümne erineva raja vahel, millest mõnda võib olla esimese hooga raske märgata.

Nii saab võtta hetke mõtlemaks, mida sa eelistad.

Mõista keerukaid majandusprobleeme?

Nuputada, kuidas keemiatooteid säästlikumalt toota?

Teada, kuidas elavad inimesed ja kuidas meid mõjutab ümbritsev ruum?

Luua midagi oma kätega, mõista materjale ja nende omadusi?

Teha vetikatest biokütust või luua uusi ravimeid?

Uurida põhjalikult veealust maailma?

Erialatest aitab mõista, milline on erinevate lõpetanute tööpäev ja kuidas ühe või teise igapäevatöö juurde kuuluva asja lahendamine võiks sulle sobida. Ja võib-olla selgubki, et esimene valik oli hea. Ja mingi muu valik on suisa suurepärane. Test on mõeldud igas vanuses inimestele, seega ei pea seda täitma sugugi üksinda, vaid võib kampa võtta ka perekonna, sõbrad või klassikaaslased. Keda on teie seas tegelikult kõige rohkem?

Esimese astme õppekavasid on Tallinna Tehnikaülikoolil tänavu 31, mis on jaotunud infotehnoloogia-, loodus-, inseneri- ja majandusteaduskonna ning Mereakadeemia vahel. See on ainus ülikool, kus saab õppida inseneriks ja õppida tehnikateadusi. Aga saab ka õppida ärindust ning seda rahvusvahelises seltskonnas, mida ühendab ligi 40 tudengiorganisatsiooni. Isegi juhul, kui sa juba sõbraga tehnikaülikooli astusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles