TalTechi Virumaa kolledžis algab taas uute üliõpilaste vastuvõtt

PM Haridusportaal
Copy
Virumaa kolledž ootab taas uusi õppureid
Virumaa kolledž ootab taas uusi õppureid Foto: Virumaa kolledž

Alates 1. märtsist algas Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) Virumaa kolledžis avalduste vastuvõtt järgmiseks õppeaastaks - kolledžis saab õppida inseneriks nii rakenduskõrghariduse kui ka magistritasemel. 

Algaval õppeaastal pakub Virumaa kolledž võimalust õppida kolmel rakenduskõrghariduse ja kolmel magistriõppekaval. Virumaa kolledž pakub rakenduslikku kõrgharidust keemiatehnoloogia, arukate süsteemide ja rakendusinfotehnoloogia ning masinaehitus- ja energiatehnoloogia protsesside juhtimise erialadel. Head õpitulemustega tudengil on võimalus saada stipendiumit kuni 2500 eurot aastas.

Magistriõppes on Virumaa kolledžis võimalik õppida kolmel erialal, milleks on jätkusuutlikud keemiatehnoloogiad, äriinfotehnoloogia ja rohelised energiatehnoloogiad.

Vaja on tehnika valdkonna spetsialiste

«Järgneva seitsme aasta jooksul luuakse Ida-Virumaal õiglase ülemineku fondi toetusmeetmete abil vähemalt 1500 kõrgema palgaga töökohta ja arendatakse välja teadusvõrgustik. Tekkimas on uued ettevõtlusvõimalused, sealhulgas loomemajandus, IKT ja muu,» ütles kolledži direktor Mare Roosileht.

Tema sõnul on nõudlus tehnika valdkonna spetsialistide järele juba aastaid suur olnud, kuid nüüd uute tehaste rajamisel on tööjõuvajadus kordades suurem. «Näiteks Eesti Energial on valmimas uus õlitehas, Silmetil magnetite tootmise suurtehas ning Viru Keemia Grupp planeerib biotoodete ja plasti ümbertöötlemise tehaseid. Vajatakse nii uusi töötajaid kui ka olemasolevate töötajate ümberõpet. Virumaa kolledž on muutusteks valmis,» lisas Roosileht.

Õppurid kiidavad kooli

Virumaa kolledži üliõpilane Evelina Marhel kiidab õppetöö korraldust Virumaa kolledžis. «Õppimine Virumaa kolledžis ei tähenda igapäevaseid igavaid loenguid ja õppejõudude sõnavõtte ega isegi hirmutavaid teste ja eksameid. Virumaa kolledž on väärtuslike teadmiste ja praktikate vara-ait, mis aitab saada oma ala tõeliseks professionaaliks!” Teadmised omandatakse läbi praktilise kogemuse,» lisas Marhel.

Sõltuvalt erialast on rakenduskõrghariduses õppeaeg kolm ja pool või neli aastat ning magistriõppes kaks aastat. Kõigil erialadel saab õppida nii päeva- kui ka sessioonõppes. Päevaõppes toimub õppetöö reeglina tööpäevadel ning sessioonõppes kaks korda kuus nädalavahetustel. Kõik huvilised on oodatud Virumaa kolledžisse külla, et tutvuda võimalustega kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles