Mitmed kõrgkoolid tutvustavad täna õppevõimalusi

PM Haridusportaal
Copy
Tallinna Ülikooli Terra hoone
Tallinna Ülikooli Terra hoone Foto: Mihkel Maripuu

Sisekaitseakadeemia, Tallinna Ülikool ja Eesti Kunstiakadeemia ootavad neljapäeval huvilisi tutvuma õppevõimalustega, lisaks korraldab Tartu Ülikool tudengitele karjääripäeva.

Sidekaitseakadeemias saab jooksul saab ülevaate nii õppimisvõimalustest kui ka vaba aja veetmise, sportimisvõimaluste, elamis- ja olmetingimuste kohta. Õppurite tegemistest annab ülevaate üliõpilasesindus.

«Eriala valimine on kahtlemata oluline samm noore elus ja õige valiku tegemiseks on vaja piisavalt infot. Meie soovime noore jaoks seda otsustamist lihtsamaks teha ning seetõttu kutsumegi külla, et saaks rahulikult silmast-silma ära küsida kõik meeles mõlkunud küsimused seoses meil õpitavate erialade, sisseastumise tingimuste või tudengielu kohta. Usun, et paljud hirmud saavad vajaliku info saamise järel oma lahenduse. Meile on oodatud õppima kõik, kellel soovi teha tõelise tähendusega tööd, kelle sisemine tugevus ja nutikus annaks tulevikus kindluse tervele Eestile,» selgitas õppeprorektor Ingrid Vetka.

Avatud uste päev algab kell 11 info jagamisega sisseastumistingimuste, erinevate kolledžite ja erialade kohta. Päeva jooksul saab aimu näiteks tollitööst ja keelatud esemetest, heita pilk reaalsesse vanglakambrisse, tutvuda ja panna ennast proovile politsei näotuvastusel või harjutada virtuaalsimulatsioonis õnnetuse lahendamist. Üliõpilasesinduselt saab uurida kadetielu ja vaba aja veetmise võimaluste kohta. Päeva orienteeruv lõpp on kell 16.

«Avatud uste päeva tasub kasutada, et piiluda sisse põnevatesse õpperuumidesse, saada osa õppeprotsessidest ja jalutada ringi majas, mis avalikuks külastamiseks on muidu piiratud. Planeeri omale terve päev, et tutvuda kogu akadeemia pakutavaga. Jagame huvilised gruppidesse, tegevusi ja ringkäike jagub kogu päevaks,» lisas Vetka.

Sisekaitseakadeemia valmistab nii kutsehariduse, rakenduskõrghariduse kui ka magistrihariduse tasemel ette päästjaid ja päästekorraldajaid, politseinikke ja piirivalvureid, vanglatöötajaid, maksu- ja tolliametnikke ning sisejulgeolekuvaldkonna tippspetsialiste. Avalduste vastuvõtt sisseastumiseks algas 27. veebruaril.

EKA-s tervitab õppureid rektor

Eesti Kunstiakadeemias (EKA) saab avatud uste päeval tutvuda EKA erialadega, kohtuda tudengite ja õppejõududega, vaadata ringi auhinnatud hoones ning saada väärtuslikku infot ettevalmistuskursuste, sisseastumise, õppimise ja tudengielu kohta.

Lisaks toimuvad teaduskondade ja erialade tutvustused, töötoad, avatud loengud, majatuurid, portfoolio konsultatsioonid. Tulevased tudengid on oodatud kohtumisele oma tulevikuga – olgu selleks arhitektuur, disain, kunst või teadus. Terve päeva vältel on avatud infopunkt, olelemise ala, tudengikohvik ning väljapanekud maja sees ja majast väljas.

Päeva juhatab sisse EKA rektor Mart Kalm tervituskõnega tulevastele sisseastujatele ning seejärel alustavad arhitektuuri-, disaini-, kunstikultuuri ja vabade kunstide teaduskonnad ülevaatlike sissevaadetega oma erialadesse. Infotundides esinevad oma ala professionaalidest osakonnajuhid ja õppejõud, tunnustatud disainerid, kunstnikud, arhitektid ja kunstiteadlased. Mõne eriala tutvustuse võtavad tudengid enda peale.

Avatud use päevale on oodatud kunsti-, disaini- või arhitektuurihuvilised noored, kes kaaluvad EKA-sse õppima asumist, aga ka juba loomemaastikul tegutsevad isikud, kes soovivad senisele karjäärile uut hoogu juurde anda, või hoopis muude eluvaldkondade esindajad, kes tunnevad tõmmet loominguliste erialade vastu. 20. veebruarist on EKA tänavatasandil avatud ka traditsiooniline erialasid tutvustav avatud akende näitus.

Eesti Kunstiakadeemia alustas tänavu sisseastumisavalduste vastuvõttu veebruarist. Uue bakalaureuseõppe erialana avati vastuvõtt moedisaini korraldusse ning lisandunud on ka kolm uut magistriõppekava – ringdisain, sotsiaalne disain ja taidestuudium.

EKA avatud uste päeva täieliku päevakavaga on võimalik tutvuda kodulehel artun.ee/avatuduksed.

Eesti Kunstiakadeemia on ainus avalik-õiguslik ülikool Eestis, mis pakub kolmel tasemel rahvusvaheliselt konkurentsivõimelist arhitektuuri-, disaini-, kunsti-, ja kunstikultuurialast kõrgharidust. Maailma tippülikoole reastava edetabeli QS World University Rankings andmetel kuulub EKA maailma 200 parima kunsti- ja disainiülikooli hulka. Lõpetajate rahulolu-uuringu põhjal on ligi 90 protsenti EKA lõpetanutest oma haridusega väga rahul ja soovitab akadeemiat teistelegi.

TLÜ meelitab õppureid laadaga

Tallinna Ülikooli (TLÜ) avatud uste päeval saab osaleda infotundidel, kus tutvustavad enda õppimisvõimalusi kõikide ülikooli instituutide esindajad. Infotunnid toimuvad vahemikus kell 10.10–15.35 Astra hoone ruumis A-002.

Kell 10.10–10.45 on Balti, filmi, meedia ja kunstide instituudi infotund; kell 10.55–11.30 loodus- ja terviseteaduste instituudi infotund; kell 11.40–13.00 humanitaarteaduste instituudi infotund; kell 13.10–14.15 ühiskonnateaduste instituudi infotund; kell 14.25–15.05 haridusteaduste instituudi infotund ja kell 15.15–15.35 digitehnoloogiate instituudi infotund.

Lisaks toimub avatud uste päeval ülikoolis laat, kus saab teha juttu nii õppekavade kuraatorite kui ka üliõpilaskonna ja loomekollektiivide esindajatega. Veel ootab osalejaid ees põnev siseorienteerumise rada, kus saab tutvuda õppekavade, inimeste ja ülikoolilinnakuga.

«Avatud uste päev toimub nüüd üle mitme aasta füüsiliselt ülikoolis ja see on hea võimalus kõigil ülikooliharidusest huvitujatel tutvuda Tallinna Ülikooli õppimisvõimaluste ja üliõpilaseluga,» ütles Tallinna Ülikooli üliõpilasteenuste peaspetsialist Kadri Pakaste.

Ta lisas, et eriti kasulik on võimalus suhelda karjäärinõustajaga, kes toetavad noori õppimisvaliku tegemisel.

Tallinna Ülikooli magistriõpet tutvustavad infotunnid toimuvad aprilli lõpus ja mai alguses. Täpsem info selle kohta lisatakse ülikooli kodulehele märtsikuu jooksul.

TÜ viib kokku tudengid ja tööandjad

Tartu Ülikooli Akadeemilises Spordiklubis toimub kell 11 taas Delta karjääripäev, mis toob ühe katuse alla üliõpilased ja Eesti mainekamad ettevõtted informaatika, matemaatika, statistika ja majanduse vallast.

Viiendat korda toimuval karjääripäeval on üliõpilastel võimalus tutvuda 52 organisatsiooniga, et leida endale sobiv praktikakoht või tutvuda erialaste karjäärivõimalustega. Terve päeva vältel vesteldakse ettevõtete esindajatega ka karjääripäeva stuudios. Vestlusi saab jälgida Worksupi vahendusel, kust leiab lisateavet kõikide osalevate organisatsioonide kohta.

Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi juhataja Heisi Kurig selgitas, et Delta karjääripäev on noorte talentide ja tööpakkujate kohtumispaik. «Ettevõtetel on võimalus tutvustada ennast peagi tööturule sisenevatele innukatele noortele ja leida nende hulgast uusi kolleege. Üliõpilased aga saavad luua sidemeid just nende ettevõtetega, kelle arengusihid ja maailmavaade nende enda omadega just kõige paremini sobituvad,» ütles Kurig.

Akadeemilisse spordiklubisse on oodata üle poolesaja üliõpilase, kes soovivad tööandjatega näost näkku suhelda ja oma tulevikku planeerida. «Ootan suure huviga ettevõtetega kohtumist ning tahan teada, millised on praktika- ja tööpakkumised. Samal ajal saan tuleviku tarbeks oma võrgustikku laiendada,» rääkis majandusteaduskonna teise kursuse üliõpilane Kenneth Robin Kask.

Matemaatika eriala esimese kursuse tudeng Rainer Talvik ütles, et läheb Delta karjääripäevale sooviga leida praktikakoht ja saada inspiratsiooni. «Tahaksin teada, milliseid külgi endas arendada, et muuta end tööturul ettevõtete jaoks atraktiivsemaks,» märkis ta.

Karjääripäeva korraldavad Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituut, majandusteaduskond ning matemaatika ja statistika instituut. Lisainfot saab Delta keskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles