EKSPERT EETRIS Martin Sillaots: «Miks on vaja hariduslikke tõsimänge?»

Eveliis Mee
, Postimees TV toimetaja
Copy

Mäng ei ole vaid väikese lapse töö, mängimine pakub meelelahutust vanusest sõltumata. Sealjuures üks mängude alaliik – tõsimängud – aitavad ühendada kaks head: nende seltsis on tore aega veeta ning samal ajal saab omandada uusi teadmisi ja oskuseid. Seekordses saates räägib Tallinna Ülikooli tõsimängude dotsent Martin Sillaots hariduslike tõsimängude loomisest.

Martin Sillaotsaga tuleb saates lähemalt juttu poliitikamängudest. Nende puhul tuleb olla tähelepanelik, sest sageli on mängu loojateks mängijad ise ja püütakse edasi anda mõnd endale olulist sõnumit. Sealjuures rõhutab Sillaots, et ka paljudel teistel juhtudel on tõsimängude puhul tegemist äriga ja need luuakse mõne tõsise eesmärgi saavutamiseks läbi meelelahutusliku tegevuse.

Saates tuleb juttu ka nendest mängudest, mille loomisesse Martin on ise panustanud, mida on veel tõsimängude valdkonnas oodata, millised on maailmas populaarseimad tõsimängud ja mida mänguloojad neist õppida võiks.

Saadet juhib Tallinna Ülikooli avalike suhete lektor Mart Soonik.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavaid ja harivaid teemasid, olgu need tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidika vallast. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paiskab õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ning pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles