TalTech avab huvilistele uksed ja alustab päev hiljem vastuvõttu

PM Haridusportaal
Copy
TalTech avab huvilistele uksed
TalTech avab huvilistele uksed Foto: TalTech

Tallinna Tehnikaülikoolis (TalTech) on teisipäeval avatud uste päev, kus erinevad erialad avavad oma sisemust töötubades, loengutes ja ringkäikudel - uute tudengite vastuvõtt algab juba kolmapäeval.

TalTechi õppeprorektor Hendrik Voll julgustab avatud uste päevale tulijaid. «Aastaid kooliteed käinuna võite ehk tunda väikest väsimust või isegi tüdimust, aga väidan, et tehnikaülikooli õppima asudes kaob see kui peoga pühitult. Jah, pingutada tuleb meilgi, ja mitte vähe, aga uute teadmiste omandamine meie valdkondades on väga huvitav ning võimaldab edaspidi valida tulevikku suunatud ning ka hästi tasustatavate ametite vahel,» ütles Voll.

Samuti pakub tehnikaülikool võimalust osaleda rohkem kui 30 üliõpilasorganisatsioonis, seda väitlusklubist tudengivormelini ja cheerleaderitest robotiklubini.

Avatud uste päeval saab töötubades enda jaoks avastada ka praktilisi asju. Näiteks on võimalik teha energiaallikas, millega saab laadida akupanka. Toidutehnoloogia lahendab jääkristallide saladusi. Nende korduv kasv ja sulamine mõjub halvasti nii toidu maitsele, lõhnale kui ka tekstuurile, TalTech annab aga vastuse, kuidas toidutehnoloogid neid protsesse kontrollivad.

Tekstiilitehnoloogid tutvustavad muuhulgas seda, kuidas ümber töödelda kangajäätmeid. Keskkonnaministeeriumi andmetel tekib Eestis 4021 tonni tekstiilijäätmeid aastas. See tähendab, et Eiffeli torni kaaluga võrreldav kogus tekstiilijäätmeid tekib kõigest kahe ja poole aastaga. Sellest ümber töödeldakse aga vaid pisut üle viiendiku. Tekstiilitehnoloogid tutvustavad ka nutikaid kangaid ja tekstiili katselaborit.

Suuremate protsesside austajatele näidatakse keha liikumist erinevate planeetide pinnal, võttes arvesse kõiki kehale mõjuvaid jõude. Tehiskaaslase ja maanduri liikumist Maa gravitatsiooniväljas tutvustatakse samuti. TalTechi tudengid on saatnud orbiidile kaks satelliiti: Koit läkitati aastal 2019 ja Hämarik aasta hiljem.

Inimlike hädade üle muretsejatele on avatud nurjatu probleemi töötuba. Seal saab vastused küsimustele, miks suudeti inimene Kuule saata, kuid mitte kaotada kuritegevust või peatada kliimamuutusi?

Aga TalTech ei ole ainult maailma muutmine. Sa saad käia ringi hoonetes, tutvuda ühiselamute ja erinevate tudengiorganisatsioonidega. Tudengielu on TalTechis rikkalik ja mitte ainult ühenduste mõttes: koolil on ka palju erinevatest rahvustest ja kultuuridest tudengeid, kellega õlg õla kõrval toimetades muutub maailm.

TalTechi IT-teaduskond on suurim Eestis ja kaks kolmandikku IT-talentidest võrsub just sealt. Lisaks võrgustikule saab sealt ka majandusliku kindluse: just TalTechi lõpetajad saavad tulevikus teiste ülikoolide vilistlastega võrreldes suuremat palka.

Uute tudengite vastuvõtt algab kolmapäeval ja kestab 4. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles