Tartu Ülikooli rektoriks kandideerivad Raul Eamets ja Jaak Vilo

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli lisaõppest võttis möödunud aastal osa üle 45 000 täiendusõppija.
Tartu ülikooli lisaõppest võttis möödunud aastal osa üle 45 000 täiendusõppija. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Tartu Ülikooli sotsiaalteaduste valdkond esitas rektorikandidaadiks professor Raul Eametsa, enne teda oli loodus- ja täppisteaduste valdkonna poolt üles seatud professor Jaak Vilo kandidatuur ning TÜ praegune rektor Toomas Asser ei ole veel ametlikult otsustanud, kas kandideerib uuesti rektoriks või mitte, vahendas ERRi uudisteportaal.

Raul Eamets.
Raul Eamets. Foto: Sander Ilvest

Makroökonoomika professori, sotsiaalteaduste valdkonna dekaani ja majandusteadlase Raul Eametsa sõnul on rektori ülesanne olla nähtav ka väljaspool ülikooli ning tagada, et vastu võetud põhimõttelised otsused kõrghariduse ja teaduse rahastamisel ka ellu viidaks.

«Palju on vaja veel tööd teha, et kõrghariduse olulisus, selle rahastus ja areng ei jääks ainult erakondade valimiseelsetesse debattidesse,» ütles Eamets ja lisas, et seitsmeaastane kogemus valdkonna dekaanina ja rektoraadi liikmena on andnud talle vajaliku kogemuse ning pädevused, et rektoriametis hakkama saada.

Jaak Vilo.
Jaak Vilo. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli bioinformaatika professor Jaak Vilo avaldas heameelt, et pärast 2002. aastal Eestisse naasmist on ta saanud aidata kaasa kahe eduloo – Eesti geenivaramu ja arvutiteaduse instituudi arengusse ning lüüa selle käigus kaasa ka Delta õppe- ja töökeskkonna loomises.

«Minu varasem kogemus on aidanud näha ülikooli ja akadeemiliste üksuste arenduse valupunkte,» sõnas professor Vilo, lisades, et rektoril on kohustus juhtida ülikooli ning aidata kaasa sellele, et ülikool areneks ja töötaks võimalikult ladusalt ja akadeemiliste väärtuste põhiselt. 

Rektorikandidaadid tuleb esitada hiljemalt 13. märtsil kell 16. Rektorikandidaatide väitluskoosolek toimub ülikooli aulas 4. aprillil kell 15. Valimiskoosolek toimub 20. aprillil kell 12.

Rektori valib valimiskogu, kuhu kuuluvad ülikooli nõukogu, senati, valdkondade nõukogude ja üliõpilasesinduse liikmed ning professorid, kelle töökoormus ülikoolis on professorina vähemalt 20 tundi nädalas.

Rektori ametiaeg algab 1. augustil. Rektor valitakse viieks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles