Eesti gümnasistid tulevad turule korduvtäidetava deodorandiga (1)

PM Haridusportaal
Copy
Õpilaste loodud korduvtäidetav deodorant
Õpilaste loodud korduvtäidetav deodorant Foto: Laura Seema

Tallinna Lilleküla gümnaasiumi 11. klassi õpilasfirma HILK toodab Eestis esimese firmana looduslikest koostisosadest korduvtäidetavaid deodorante, et ajendada inimesi tegema esimesi samme prügivaba keskkonna suunas.

Noorte valmistatud ja disainitud korduvtäidetav deodorant sisaldab endas PLA+ filamendist 3D prinditud ümbrist ning sellesse käivat meeldiva lõhnaga täitesisu. Vana deodorandi otsasaamisel tuleb endale soetada vaid uus täitesisu ning see siis ära vahetada. Toodete hulgast leidub miskit nii naistele kui meestele.

Nelja ettevõtliku neiu sõnul polnud sellise ideeni jõudmine üldsegi nii roosiline. Valikus oli ka muid huvitavaid lahendusi, alustades näomaskidest ja lõpetades ägedalt disainitud ketsipaeltega. Kuid siiski hakkas ideid lendama just deodorantidega. Noori innustas takka ka see positiivne külg, mis nende tootega kaasneb.

«Meie jaoks on ääretult oluline, et toodet oleks mugav kasutada ning aitaks kliendil endalegi märkamatult ümbruskonnale head teha. Kui tantsulõvi abi vajab, siis HILK talle appi sajab!» sõnas üks firma liikmetest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles