Turvalise interneti päev toob haridusasutustesse üle 85 ürituse

PM Haridusportaal
Copy
Teisipäeval tähistatakse turvalise interneti päeva
Teisipäeval tähistatakse turvalise interneti päeva Foto: Lastekaitse Liit

Teisipäeval üle maailma tähistatav turvalise interneti päev Eestis kannab juhtmõtet «Minu andmed on minu vara» ja toob erinevad teemakohased üritused enam kui 85 haridusasutusse. 

Eesti Lastekaitse Liit, haridus- ja noorteamet, Tallinna Tehnikaülikool ning sotsiaalkindlustusamet kutsuvad üles läbi mõtlema, kuidas oma andmeid internetis ja nutiseadmes turvaliselt hoida ning millist infot ja kellega veebis jagada.

Lastele ja noortele toimuvad turvalise interneti päeva tähistamiseks koolides, lasteaedades, noortekeskustes ja raamatukogudes enam kui 85 üritust, millest võtab osa üle 7500 lapse ja noore. Toimuvad temaatilised viktoriinid ja arutelud, kutsutakse eksperte külla, mängitakse temaatilisi mänge ja palju muud. 

«Oluline on, et lastel ja noortel ning ka neid ümbritsevatel täiskasvanutel oleksid teadmised ja oskused, kuidas internetis turvaliselt käituda,» rõhutas Kerli Valner, projekti «Targalt internetis» teavitustöö koordinaator Lastekaitse Liidus. «Tänapäeval on küberturvalisuse õpetamine nii lapsevanemate kui ka õpetajate poolt sama enesestmõistetav nagu liikluseeskirjade selgitamine. Seejuures saame täiskasvanutena olla lastele heaks eeskujuks,» lisas ta.

Õpetajaid oodatakse teisipäeval kell 15 osa võtma haridus- ja noorteameti korraldatavast veebiseminarist «Distantsilt targemaks: andmekaitsest ja küberturvalisusest õpetajale». Seminaril arutatakse, mida tähendab isikuandmete kaitse ja avalik teave õpetaja töös ning tuuakse praktilisi näiteid küberturvalisuse olukorra kohta koolis.

Lisaks teisipäevastele üritustele oodatakse kõiki lapsevanemaid neljapäeval kell 19 veebiseminarile «Kuidas meil internetis päriselt läheb?», kus arutatakse, mil viisil võiks lapsevanem teadlik olla oma lapse internetikasutusest, kuidas teha üheskoos lapsega interneti ja nutiseadmete kasutamisega seotud kokkuleppeid, milliseid andmeid, sealhulgas pilte ja videoid, jagada endast ja pereliikmetest, mis on mõistlik ekraaniaeg, aga ka lapse arengust ja digitehnoloogia kasutamisest. Seminar toimub Eesti Lastekaitse Liidu ja Telia koostöös.

Rahvusvahelist turvalise interneti päeva tähistatakse juba 20. aastat ning selles osaleb üle 180 riigi. Eestis koordineerivad päeva üritusi «Targalt internetis» projekti raames Eesti Lastekaitse Liit, haridus- ja noorteamet, Tallinna Tehnikaülikool ning sotsiaalkindlustusamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles