Rakvere riigigümnaasiumis toimub täna avamispidu

PM Haridusportaal
Copy
Rakvere riigigümnaasiumi pere avapäeval
Rakvere riigigümnaasiumi pere avapäeval Foto: Rakvere riigigümnaasium

Rakveres õnnistatakse esmaspäeval pidulikult sisse maakonna esimene riigigümnaasiumihoone, kus õpib 421 õpilast. Hoone kogumaksumus on 10,6 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Rakvere riigigümnaasium alustas uues koolimajas õppetööd täies mahus 23. jaanuaril ning esimesed nädalad on olnud täis elevust ja avastamisrõõmu.

Koolijuht Liisa Puusepp tõdes, et koolipere on seda hetke väga kaua oodanud. «Ma olen siiralt ja sügavalt tänulik kõikidele meie maja töötajatele, õpilastele ja ka lapsevanemate nende kannatlikkuse eest, aga ma usun, et maja oli pikka ootamist väärt. See on tõesti ilus ja uhke,» rääkis Puusepp.

Tema sõnul pakub uus koolimaja palju kaasaegseid lahendusi, andes kvaliteetsele gümnaasiumiharidusele väga head võimalused ja toetades nii õppijat kui ka õpetajat.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase hinnangul avardab Rakvere ühes väärikama ümbrusega kohas asuv kaasaegne riigigümnaasium piirkonna noorte õppimisvõimalusi ning hästi läbi mõeldud ja modernne koolikeskkond on täiendavaks toeks teadmiste omandamisel. «Soovin kogu kooliperele uues õppehoones head sisseelamist, palju nutikaid mõtteid ja õpirõõmu! Kui on toetav keskkond, tublid ja targad õpetajad ning uudishimulikud õpilased, siis püsivad Eesti koolid, mis kannavad edasi meie keelt ja kultuuri,» rääkis minister.

Riigi Kinnisvara AS-i juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul on nende eesmärk olnud luua ning pakkuda noortele inspireerivat õpikeskkonda ja -ruumi, kus õpilased saaksid ennast teostada ja oma potentsiaali rakendada parimal moel. «Kaasaegne ja säästlike keskkonnalahendustega koolimaja on koht, mis loob kasvamiseks head eeldused ja võimalused,» märkis Kusmin.

Rakvere linnapea Triin Varek usub, et riigigümnaasiumi avamine avaldab positiivset mõju nii linnale kui Lääne-Viru maakonnale laiemalt. «Rakvere Riigigümnaasium on nüüdisaegne, õppijakeskne ja tulevikku vaatav kool, mitmekülgsete valikutega ning gümnasistide ootustele ja vajadustele vastava õpikeskkonnaga. Kuna riigigümnaasiumidel on õppekvaliteedi tagamiseks ühine standard, saavad siinsed õppijad kindlad olla, et omandavad Rakvere Riigigümnaasiumis igati konkurentsivõimelise ja kaasaegse hariduse,» rääkis Varek.

Rakvere riigigümnaasiumi arhitektuurikonkursi võitis arhitektuuribüroo Salto ideekavandiga «Pargielu». Arhitektideks on Maarja Kask, Ralf Lõoke, Helina Lass, Ragnar Põllukivi ja Marja Abe.

Hoone ehitas Revin Grupp OÜ ja omanikujärelevalvet teostas Sweco EST OÜ.

Õppehoone netopind on ligi 4100 ruutmeetrit ning ehitusalane pind pea 2400 ruutmeetrit, maja energiatõhusus vastab A-klassile. Uue koolihoone ehitust rahastati Euroopa Regionaalarengu Fondist ning riigieelarvelistest vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles