Kunstiakadeemiasse saab sisseastumisavalduse täita juba veebruaris

PM Haridusportaal
Copy
Eesti kunstiakadeemia.
Eesti kunstiakadeemia. Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäevast saab esitada sisseastumisavaldusi Eesti Kunstiakadeemia (EKA) kõikidele õppekavadele.

Vastuvõtuperioodi varasem algus lihtsustab sisseastumise süsteemi, sest nüüdsest algab vastuvõtt kõikidele õppekavadele ühel päeval. Erinevad on vaid avalduste esitamise tähtajad – rahvusvahelistele magistriõppekavadele saab avaldusi esitada 6. märtsini, doktoriõppesse 31. märtsini ning eestikeelsetele õppekavadele kuni 29. juunini.

Vastuvõtuperiood pikenes

«Õppuritele on tegu olulise muudatusega, sest vastuvõtuperiood on nüüd pikenenud enam kui nelja kuu võrra,» selgitas õppeprorektor Anne Pikkov. «See jätab eestikeelsetele õppekavadele kandideerijatele pikema ajavaru, et plaane teha, huvipakkuvat eriala paremini tundma õppida ja vestlusteks või sisseastumiskatseteks valmistuda. Samuti saab varakult avalduse esitanud sisseastuja ka varem EKA-lt tagasiside, kas tema avalduses on puudujääke või on ta juba pääsenud edasi vestlusele ja/või sisseastumiskatsetele.»

Eesti Kunstiakadeemia avab tänavu vastuvõtu kolmele uuele õppekavale, milleks on ringdisain, sotsiaalne disain ja taidestuudium. Need on esimesed omataolised magistriõppekavad, mis hakkavad disaini vahendite ja meetodite abil tegelema ühiskonna aktuaalsete väljakutsetega ning millel saavad õppida erineva taustaga üliõpilased.

«Disain leiab ühiskonnas järjest laiemat kõlapinda, sest aitab uuel viisil toime tulla näiteks migratsiooni, rohepöörde ja vaimse tervise probleemidega,» selgitab EKA disainiteaduskonna dekaan ja disaini uurija Ruth-Helene Melioranski.

Valikus üle 30 eriala

Kokku pakub Eesti Kunstiakadeemia enam kui kolmekümmet arhitektuuri-, disaini-, kunsti- ja kunstikultuuri valdkonna eriala, kuhu on oodatud õppima motiveeritud, visuaalselt ja sotsiaalselt tundlikud inimesed, kes näevad end tulevikus aktiivsete kultuuriruumi kujundajatena. Sisseastumisavaldusi saab esitada infosüsteemi SAIS vahendusel. Iga sisseastuja saab esitada avalduse kuni kahele õppekavale.

2. märtsil toimub ka EKA avatud uste päev, kuhu on oodatud nii need, kes alles mõtlevad tulevasele erialavalikule ning soovivad Kunstiakadeemia õppekavade valikuga tutvuda, kui ka need, kellel on juba kindel EKA siht silme ees, kuid soovivad lisainfot eriala, sisseastumistingimuste jm võimaluste kohta. Lisaks õppekavade infotundidele toimuvad majatuurid, töötoad, konsultatsioonid, avatud loengud ja palju muud.

Eesti Kunstiakadeemia on ainus avalik-õiguslik ülikool Eestis, mis pakub kolmel tasemel rahvusvaheliselt konkurentsivõimelist arhitektuuri-, disaini-, kunsti-, ja kunstikultuurialast kõrgharidust. Maailma tippülikoole reastava edetabeli QS World University Rankings andmetel kuulub EKA maailma 200 parima kunsti- ja disainiülikooli hulka. Lõpetajate rahulolu-uuringu põhjal on ligi 90 protsenti EKA lõpetanutest oma haridusega väga rahul ning soovitaks seda ülikooli teistelegi.

EKA teeb koostööd maailma parimate ülikoolidega ning on oluliste rahvusvaheliste haridus- ja erialavõrgustike liige. Ligi 60 protsenti EKA tudengitest saab rahvusvahelise kogemuse vahetusõpingutel või välispraktikal osaledes. Üha olulisemal kohal õppe- ja teadustöös on koostöö nii era- kui avaliku sektoriga. Head partnerid on akadeemiale viimastel aastatel olnud näiteks Enefit, Ülemiste City, Tallinna linn, Thermory, Keskkonnaagentuur, Põhja-Eesti regionaalhaigla ja teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles