Gümnasistid saavad esimest korda õppida kriminoloogiat

PM Haridusportaal
Copy
Edumus Schooli õpetajad
Edumus Schooli õpetajad Foto: Daniil Golubev

Valikainete kool Edumus School alustas vastuvõttu kevadpoolaasta kursustele, kus gümnasistid saavad muu hulgas esimest korda õppida kriminoloogiat.

«Oleme aasta aega tegutsenud veebikoolis toonud gümnasistide ette uuenduslikud õppeained, mis seni on olnud kättesaadavad vaid üksikutele õpilastele ega ole jõudnud väikekoolidesse või maapiirkondadesse. See mitmekesistab oluliselt koolide õppekava,» lausus Edumus Schooli juht Ahti Noor.

Edumuse valikainete kooli saavad õpilased end kirja panna kodulehel school.edumus.ee. Kursused kestavad jaanuari keskpaigast maini.

Kriminoloogia õpetaja, varasem vanglaametnike koolitaja Maarja Ojassalu ütles, et praktilisel kursusel omandavad õpilased teadmised kriminoloogiast kui kuritegevust uurivast teadusest. «Ülevaade karistussüsteemist ja seadustest aitab olla parem kodanik ning toetab hilisemat õiguskaitsealast või juristikarjääri, näiteks töötades politseinikuna,» lausus Ojassalu.

Edumus School pakub gümnaasiumiõpilastele kaugõppes praktilisi valikainete kursusi, mida annavad õpetajate asemel sellel alal tegutsevad professionaalid ning mille saab kokkuleppel kooliga hindena arvestatud.

Teiste seas õpetavad 2023. aastal gümnasistidele valikkursusi kasvatuspsühholoog Merilin Mandel, kes juhendab kursust «Mis värk selle vaimse tervisega on?», ja riigikogu liikmed Yoko Alender ning Jaak Juske, kes juhendavad vastavalt kursusi «Arhitektuur kui elukeskkond» ja «Põnevaid lugusid keskaegsest Tallinnast».

Edumus Schooli valikus on üle 50 uuendusliku õppeaine, nagu 3D-modelleerimine, energeetika, fotograafia, looduse tundmine ellujäämise võtmes, neuroteadus, päästetöö, raamatupidamine ja tervislik toitumine.

Edumus School on distantsõppe valikainete kool, kus kõik kursused vastavad riikliku õppekava nõuetele. Eesti-, vene- ja ingliskeelsed kursused on mõeldud gümnaasiumi- ja kutsekooliõpilastele üle Eesti. Edumuse 2022/23. õppeaasta partner on Eesti Energia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles