Riik otsib vabatahtlikke mentoreid eesti keele õppijate aitamiseks

PM Haridusportaal
Copy
Riik pakub  tuge eesti keele õppijatele
Riik pakub tuge eesti keele õppijatele Foto: Mihkel Maripuu

Integratsiooni Sihtasutuse keelesõbra programm kutsub eesti keelt vabalt valdavaid inimesi registreeruma vabatahtlikuks mentoriks, kes aitaksid eesti keele õppijatel kõnekeelt harjutada nendega e-kanalites või telefonitsi vesteldes.

Keelesõbra programmi eesmärk on pakkuda eesti keele õppijatele täiendavaid suhtluskeele harjutamise võimalusi ja julgustada neid keelt iga päev kasutama. Kolme tegutsemisaasta jooksul on programm toonud kokku ligi 2500 keelesõpra.

«Kutsume vabatahtlikke taas programmi panustama – keeleõppijad ootavad väga võimalust teiega eesti keeles rääkida,» ütles Integratsiooni Sihtasutuse Keelesõbra programmi juht Ave Landrat. «Senised hooajad on pakkunud mentoritele üksjagu maailma avardavaid kohtumisi ning ka pikaaegseid sõbrasuhteid,» lisas ta.

Vabatahtliku eesti keele mentori ülesanne on suhelda keeleõppijaga eesti keeles erinevatel elulistel teemadel sobivate e-kanalite kaudu või telefoni teel üks kuni kaks korda nädalas kolme kuu jooksul. Eelnev õpetamiskogemus ei ole vajalik.

Integratsiooni Sihtasutuse keelesõbra programmi eestvedajad koguvad nii mentorite kui keeleõppijate andmeid, aitavad neid kontakti loomisel ning juhendavad vestlusformaatide valikul ja vestluste korraldamisel.

Oma eelistusi ja võimalusi keeleõppijate toetamiseks saab märkida registreerimisvormi Integratsiooni Sihtasutuse veebilehel www.integratsioon.ee/keelesõber.

Keeleõppe huviliste registreerimisega keelesõbra programmi alustab sihtasutus 7. veebruaril. Keelesõprade kokkuviimine algab sõbrapäeval, 14. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles