Karlova kooli uus õppehoone avab esmaspäeval õpilastele uksed

PM Haridusportaal
Copy
Karlova kooli remonditud hoone
Karlova kooli remonditud hoone Foto: Ove Maidla

Tartu Karlova kooli uueks õppehooneks rekonstrueeritud Salme 1a koolimajas alustab esmaspäeval õppetööd 240 õpilast.

Esmaspäeva hommikul kogunevad Karlova kooli 7.-9. klasside õpilased ja õpetajad Lina tänava koolimaja juurde, et meeleoluka rongkäiguna liikuda ühiselt uude koolimajja.

Kooli direktori Krista Andresoni sõnul õpilased lõplikult hüvasti jätma armsaks saanud majaga ei pea, sest üksikud ainetunnid annavad ikka põhjust aeg-ajalt vanasse koolimajja tagasi tulla.

Varem Tartu ülikoolile kuulunud õppehoone on rekonstrueerimistööde käigus põhjalikult uuendatud. Rekonstrueeriti olemasolevad tehnosüsteemid ning ehitati välja kaasaegne ventilatsioonisüsteem. Õppehoone rekonstrueerimisega paralleelselt remonditi ja sisustati Salme 1a kõrval asuv garaaž-abihoone tehnoloogiamajaks, mis aitab lahendada Karlova kooli seni üht suuremat probleemi - töö- ja tehnoloogiaõpetuse tundide läbiviimise võimekust.

«Eriliselt head meelt tunneme lisaks tehnoloogiamajale veel loodusainete labori, piduliku aula ja selle taga asuvate intiimsete muusikaklasside üle, aga ka hubase raamatukogu üle, mille plaanime kujundada multifunktsionaalseks õpikeskuseks,» rõõmustas kooli direktor Krista Andreson. «Uhked oleme avarate koridoride ja esinduslike trepistikega ajaloolise interjööri üle, mille akendest avanevad kaunid vaated ümbritsevale pargialale ning vastvalminud staadionile - oaasile ümber koolimaja ja seda praktiliselt kesklinnas!»

Eelmise aasta märtsis alanud Salme tänava õppehoone ehitustööd kulgesid plaanide kohaselt ja Karlova kooli vanemate klasside õpilased saavad pärast jõuluvaheaega alustada uues koolimajas.

«Karlova koolile oli Lina tänaval asuv koolimaja juba ammu kitsaks jäänud ning prognoositav õpilaste arv on selles kesklinna piirkonnas asuvas koolis endiselt tõusuteel,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas. «Tänapäevaseks õppetöö korralduseks on vaja rohkem ruumi ja mitmekesisemaid võimalusi, mida nüüdsest tänu uuele õppehoonele saab oma õpilastele pakkuda ka Karlova kool.»

Rekonstrueerimistööde kogumaksumus koos sisustuse ja muude kuludega oli 6,6 miljonit eurot, kusjuures summa sisaldab ka hoone ostuks makstud 615 000 eurot. Õppehoone rekonstrueeris OÜ PVH Ehitus.

Karlova koolis õpib praegu 668 õpilast, kellest 240 asuvad õppima Salme õppehoonesse. Karlova kool on põhikool-huvikool, kus lisaks põhiharidusele on võimalik omandada ka muusikaline haridus. Seetõttu komplekteerib kool igal aastal ühe esimese klassi ülelinnaliselt muusikahuviliste lastega. Uue koolimaja ruume hakkab kasutama ka Tartu esimene muusikakool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles