Liina Kersna alustab doktoriõppega

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Liina Kersna.
Liina Kersna. Foto: Andres Haabu

Endine haridus- ja teadusminister Liina Kersna (RE) kirjutas sotsiaalmeediasse, et homsest on ta immatrikuleeritud haridusteaduste doktoriõppe programmi. 

«Täna kuus aastat tagasi kirjutasin pisukese kurbusetooniga, et kõik haridusjuhtimise magistriõppe ainetest on läbitud. Täna saan lapseliku rõõmuga teatada, et homsest olen immatrikuleeritud haridusteaduste doktoriõppe programmi,» kirjutas Kersna. 

Kersna soovib uurida, kuidas erinevate pedagoogiliste lähenemistega üldhariduskoolides toetatakse õpilaste eneseregulatsioonioskust, mida peetakse tuleviku tööturu üheks olulisemaks oskuseks.

«Lisaks teame uuringutest, et need, kelle eneseregulatsioonioskus on varakult hästi toetatud, tunnevad õppimisest suuremat rõõmu; nende õpitulemused on paremad, aga neil on tulevikus ka kõrgem sissetulek ja paremad tervisenäitajad,» kirjutas Kersna. 

«Loodan väga, et minu töö tulemusel saavad õpetajad head toetavat praktilist materjali, kuidas õpilaste eneseregulatsiooni arengut efektiivselt toetada, mis on ka meie haridusvaldkonna arengukava eesmärk,» lausus Kersna. 

Tema juhendajad sel teel on professor Margus Pedaste ja kaasprofessor Liina Lepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles