Midagi uut: tüdrukud saavad tehnikalaagris õppida tuulegeneraatorit valmistama

PM Haridusportaal
Copy
Tüdrukutel avaneb võimalus kätt proovida tuulegeneraatorite valmistamisel.
Tüdrukutel avaneb võimalus kätt proovida tuulegeneraatorite valmistamisel. Foto: Enerhack

Tallinna Tehnikaülikoolis toimub sel nädalal Enerhacki laager ligi 300 tüdrukule, kellel avaneb võimalus proovida kätt tuulegeneraatori valmistamisel ja vesiniku tootmisel.

Laagri eesmärk on inspireerida ja tutvustada tütarlastele energeetikat ja silmapaistvaid naisinsenere. Lektoriteks on Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson ja kultuuriminister Piret Hartman.

Tasuta laager toimub Enerhacki haridusprojekti osana. Laagrisse registreerus üle 300 osaleja vanuses 7–18 aastat. See pole esimene selline Enerhacki projekt. Sama meeskond korraldas 2022. aasta suvel Tallinna Tehnikaülikoolis koolinoortele energeetikalaagri. Siis võttis sellest osa koguni ligi 1500 last.

Laager innustab huvituma energeetikast

Enerhacki haridusprojekti juhi ja kaasasutaja Igor Krupensky sõnul on laagri põhieesmärk anda tüdrukutele vajalikud teadmised ja oskused energeetika- ja tehnikavaldkonnas, samuti innustada neid tehnikateadusi edasi õppima.

Laagri õppekava koosneb praktilistest kogemustest, milleks on näiteks tuuliku ehitamine, vesiniku tootmine, põlemisprotsessi uurimine ja palju muud, samuti maletundidest. «Laagris osalejatele esinevad kutsutud naislektorid – näiteks Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson, kultuuriminister Piret Hartman ja avamere tuuleparkide ehituse juhtivinsener Bela Andreeva Hollandist,» tutvustas Krupensky.

Laager toimub vene ja eesti keeles. Laagris osalemine on tasuta sinna pääses eelregistreerimise alusel.

Enerhack on entusiastide meeskond, kes on ühendanud oma kogemused ja oskused, et parandada nii laste kui täiskasvanute teadlikkust energeetika vallas. Meeskond sai kokku 2021. aastal ja pooleteise aastaga valmis rohkem kui 20 projekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles