Riik asub uurima töötingimusi noortevaldkonnas

PM Haridusportaal
Copy
Noored viiruse ajal väljas. Foto on illustratiivne.
Noored viiruse ajal väljas. Foto on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Haridus- ja teadusministeerium koostöös Balti Uuringute Instituudiga alustab sel nädalal laiaulatusliku uuringuga, et saada terviklik ülevaade töötingimustest noortevaldkonnas.

Haridus- ja teadusministeeriumi noorte- ja andepoliitika osakonna juhataja Riin Tamme sõnul on see uuring vajalik samm, et paremini teadvustada ja mõista noortevaldkonna töötingimusi ning planeerida töötajaskonda puudutavaid tegevusi riiklikul tasandil. Seega kutsub ta üles kõiki valdkonnas tegutsejaid panustama.

«Noorsootöötajad ja huvihariduse õpetajad teevad iga päev noorte arengu toetamisel tähendusrikast tööd, kuid meil puudub terviklik ülevaade, millise profiiliga on valdkonnas töötavad professionaalid ning millised on nende praegused töötingimused. Loodame, et noortevaldkonnas tegutsejad leiavad vastamiseks aega, kuna uuringu tulemused on meile oluline sisend töötajaskonna väärtustamise ja järelkasvuga seotud tegevuste planeerimisel koostöös kohalike omavalitsustega,» ütles Tamme.

Küsitlusele on oodatud vastama kõik noorsootöö ja huvihariduse valdkonnas tegutsevad era- ja munitsipaalasutuste ning vabaühenduste töötajad, juhid ja tööandjad. Näiteks noorsootöötajad, noorsootöö ja huvihariduse korraldajad, huvihariduse õpetajad, treenerid, maleva- ja laagrikasvatajad, noorte- ja noorsootööühingute töötajad.

Küsitlusuuringu kutse on saadetud e-maili teel ning ankeedid koos lisainfoga on kättesaadavad ka Balti Uuringute Instituudi kodulehelt. Küsimustikule vastamine on avatud 15. jaanuarini 2023.

Uuringu «Noortevaldkonna töötajaskonna töötingimused: hetkeseis ja väljakutsed» tulemused on sisendiks haridus- ja teadusministeeriumile haridus- ja noortevaldkonna töötajate väärtustamise ja järelkasvu kontseptsiooni ning tegevuskava loomiseks koostöös kohalike omavalitsustega. Uuring valmib 2023. aasta aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles