Vaata, kes kandideerivad noortevaldkonna tunnustuskonkursi parimateks

PM Haridusportaal
Copy
Noored. Foto on illustratiivne
Noored. Foto on illustratiivne Foto: ptzgovorit.ru

Noortevaldkonna tunnustuskonkursile «Noorte heaks tänu» esitati tänavu 146 kandidaati, kelle hulgast valis komisjon välja parimad üheteistkümnes kategoorias - noortevaldkonna tegijaid tunnustatakse Tartus 24. jaanuaril.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase sõnul on viimased paar aastat eriti ilmekalt näidanud, kui vajalikku tööd teevad koos noortega ja nende heaks tegutsevad inimesed.

«Noortevaldkonna töötajad tegutsevad üle Eesti, et luua noortele arenguvõimalusi ja toetada ettevõtlikku suhtumist. Nii loome noortele kodukohas ja Eestis tervikuna kõige parema kasvukeskkonna oma ideede elluviimiseks ja isiklikuks arenguks,» ütles minister. «Tänavusi nominente vaadates võib nentida, et ideid on palju ja tase kõrge ning lisaks pikaajalistele panustajatele on märgatud ka mitmeid uusi tegijaid. Kindel on, et lisaks koolile on ka huviharidus populaarne ja sinna tuleb riigil panustada.»

Kõige rohkem kandidaate esitati aasta noorsootöötaja, noortevaldkonda antud pikaajalise panuse ning huvihariduses või -tegevuses aasta tegija kategooriatesse, kuhu esitati kandidaate vastavalt 27, 21 ja 17. Kokku valiti taotluste seast välja 31 nominenti ning omakorda üheteistkümne kategooria laureaadid.

Aasta noorsootöötaja kategooria nominendid on Reelika Ender, Liis Enson ja Geter Ehrenpreis; aasta tegija huvihariduses või -tegevuses kategooria nominendid on Thea Paluoja, Rita Proos ja Andrus Ostrov; noortevaldkonda antud pikaajalise panuse kategooria nominendid on Huvitegevuse ja Noorsootöö Sihtasutus, Lii Araste ja Anneli Reile: aasta noortekeskuse kategooria nominendid on Põltsamaa noorte- ja elukestva õppe keskus, Keila noortekeskus ja Rõuge noorsootöö keskus; aasta huvihariduse või -tegevuse pakkuja kategooria nominendid on Stuudio dotE Tantsukool, Ahtme kunstide kool ja Võru spordikool; aasta noorteühenduse, osaluskogu või õpilasesinduse kategooria nominendid on Bioteaduste Üliõpilaste Selts, Rae valla noortevolikogu ja Eesti Õigusteaduse Üliõpilaste Liit.

Aasta noortemaleva või -laagri kategooria nominendid on Viljandi linna noorte töömalev, Viimsi õpilasmalev ning Ukraina ja Eesti laste keele- ja surfilaager; aasta noortesõbraliku kohaliku omavalitsuse kategooria nominendid on Viimsi vald, Tartu linn ja Setomaa vald; aasta noortevaldkonna sõbra kategooria nominent on Rakett69 teadusstuudiod; aasta noore teo kategooria nominendid on Tartu Forseliuse kooli projekt «Maailmamuutjad», Eva Maria Hansoni projekt «Eluks valmis» ning Johannes-Emmanuel Allas; aasta noortesõbraliku või nutika teo kategooria nominendid on Eesti Noorteühenduste Liit ja OÜ Stories For Impact, Aktiivgrupp «Terviseviidad» ning esimese seadusliku grafitiseina loomine Tallinnasse Aleksei Jefimovi eestvedamisel.

Täpsem ülevaade nominentidest ja kõigist esitatud kandidaatidest on Haridusportaalis. Jaanuarikuus tutvustatakse iga kategooria nominente lähemalt ka haridus-ja teadusministeeriumi ning «Noorte heaks» sotsiaalmeedia kanalites.

Noortevaldkonna tegijate tunnustamise eesmärk on esile tõsta noorsootöösse panustanud ja valdkonda edendanud inimesi, ettevõtteid ja organisatsioone ning silmapaistvamaid ja olulisemaid algatusi, millel on oluline mõju kohalikul, maakondlikul, üleriigilisel või rahvusvahelisel tasandil. Noortevaldkonna tegijaid tunnustab haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles