Mustamäe riigigümnaasium hakkab valikainena õpetama sisekaitset

PM Haridusportaal
Copy
Sisekaitseakadeemia õppehoone
Sisekaitseakadeemia õppehoone Foto: Sisekaitseakadeemia

Sisekaitseakadeemia ja järgmisel sügisel uksed avav Tallinna Mustamäe Riigigümnaasiaum hakkavad koolis õpetama sisekaitset, mille lõpetamine annab õpilastele eelduse ja suuremad võimalused panustada oma kodukoha turvatunde tõstmisesse, näiteks vabatahtlike päästjate või abipolitseinikena.

Sisekaitseõppega on liitunud 17 gümnaasiumi erinevatest Eesti piirkondadest, õppijaid on olnud sellel õppeaastal kokku 566. Mustamäe Riigigümnaasium on esimene kool Tallinnas, kes programmiga liitub.

«Sisekaitseõpe on valikõppeaine gümnaasiumides. Õppe eesmärk on anda õpilastele teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud pääste- ja tulekustutustöödel, avaliku korra kaitsmisel, riigipiiri valvamisel ning maksuametniku, tolli- ja vanglatöös,» sõnas akadeemia sisekaitseõppe koordinaator Siret Linnas. «Heameel on ka tõdeda, et sisekaitseõpe muutub gümnaasiumides järjest populaarsemaks, detsembris sõlmisime koostöölepingu ka Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumiga, 2023. aasta kevadel plaanime lepingu sõlmida Tõnismäe Riigigümnaasiumiga.»

Sisekaitseõppe lõpetamine annab õpilastele hea eelduse ja suuremad võimalused soovi korral panustada oma kodukoha turvatunde tõstmisesse, näiteks vabatahtlike päästjate või abipolitseinikena. Kõik õppekava läbinud saavad tunnistuse ning õppe edukalt läbinud õpilased on Sisekaitseakadeemiasse sisseastumisel eelisolukorras, sest neil on esmased erialased teadmised ja oskused juba omandatud.

Mustamäe Riigigümnaasium avab oma uksed järgmise aasta sügisel. Uus kool on seadnud endale eesmärgi tagada valikuterohke ja kvaliteetne gümnaasiumiharidus, mille korraldus toetab iga õpilase individuaalset arengut.

Sisekaitseakadeemia valmistab nii kutsehariduse, rakenduskõrghariduse kui ka magistrihariduse tasemel ette päästjaid ja päästekorraldajaid, politseinikke ja piirivalvureid, vanglatöötajaid, maksu- ja tolliametnikke ning sisejulgeolekuvaldkonna tippspetsialiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles