Selgusid IT õppeks vajalike õppevahendite toetuse saajad

PM Haridusportaal
Copy
Arvutid. (Pilt illustratiivne)
Arvutid. (Pilt illustratiivne) Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigi Tugiteenuste Keskuse (RTK) ning haridus- ja teadusministeeriumi poolt haridusasutustele õppetöö mitmekesistamiseks uuenduslike IT valdkonna õppevahendite soetamiseks sai rahastamisotsuse 125 projekti.

Suvel välja kuulutatud taotlusvoorust said toetust küsida haridusasutused nii alus-, üldhariduse- kui ka kutsehariduse valdkonnas. Euroopa Sotsiaalfondist rahastatud taotlusvooru eelarve oli kokku 783 972 eurot.

Riigi Tugiteenuste Keskuse elukestva õppe ja IT arenduse talituse juhataja Marge Kõiva sõnul oli huvi taotlusvooru vastu erakordselt suur. «IT-valdkonna õppevahendite soetamiseks esitati taotlusvoorus ühtekokku 263 projekti, toetuse summas kokku 1,5 miljonit eurot. Seega oli taotlusi kaks korda suuremale summale, kui selleks oli vahendeid. Tänaseks on rahastamisotsused projektidele tehtud ja komisjoni otsusega saavad toetust 125 haridusasutuse projekti,» rääkis Kõiva.

«Toetuse taotlemiseks sai esitada projekte erinevate õppekava täitmiseks vajalike digitaalsete seadmete- robootika- ja programmeerimisvahendite, elektroonika-mehhaanika ja virtuaalreaalsuse komplektide, kui 3D-printerite ostmiseks. Samuti on toetuse abil võimalik soetada näiteks CNC pinke ja teisi modelleerimisseadmeid. Oluline on, et uued seadmed toetaks tehnoloogiaalase õppe läbiviimist koolides ja lasteaedades ning arendaksid nii laste kui noorte digioskuseid,» lisas Marge Kõiva.

Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsleri Liina Põllu sõnul kinnitab taotlusvooru populaarsus haridusasutuste suurt huvi IT õppe vastu. «Loeme sellest välja koolide tõsist tahet muuta õpetamist ja õppimist mitmekesisemaks ja ka praktilisemaks, mis näitab, et oleme olnud toetuse pakkumisega õigel teel,» ütles Liina Põld.

Ta lisas, et kuigi sellel välisvahendite perioodil on taotlusvoorud lõppenud, püütakse leida võimalusi koolide toetamiseks ka edaspidi.

Toetust rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest. Meetmes seatud eesmärkide saavutamise eest vastutab rakendusasutusena haridus- ja teadusministeerium ja partnerina haridus- ja noorteamet. Taotlusvooru korraldab ja projekte aitab rakendusüksusena ellu viia Riigi Tugiteenuste Keskus. Toetatud projektide nimekirja leiab RTK kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles