Tehnikaülikooli IT-teaduskonna dekaani nimekirja kuuluvad tudengid saavad stipendiumi

PM Haridusportaal
Copy
Edukaid üliõpilasi ootab õppetoetus
Edukaid üliõpilasi ootab õppetoetus Foto: Tallinna Tehnikaülikooli Arengufond

2022./2023. õppeaasta sügissemestril saavad kõik Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) IT-teaduskonna dekaani nimekirja kuuluvad bakalaureusetudengid stipendiumi 300 eurot kuus.

Õppetoetuse eesmärk on motiveerida üliõpilasi õppima täiskoormusega ja lõpetama õigel ajal.

IT-teaduskonna dekaani Gert Jervani sõnul väärtustab viiekuine stipendium tudengite panustamist oma õpingutesse, täiskoormusega hästi õppimist ning innustab neid nominaalajaga lõpetama.

Stipendiumit saavad taotleda bakalaureuseüliõpilased, kes on arvatud dekaani nimekirja, selleks peab kaalutud keskmine hinne olema vähemalt 4,60; üliõpilane lõpetab õpingud tõenäoliselt nominaalajaga ehk ta õpib täiskoormusega ja täidab õppekava täies mahus. Järgmine nimekiri avaldatakse veebruaris 2023 ja siis avaneb uus taotlusvoor.

Margareth Lasn IT-teaduskonna üliõpilaskogust ütles, et stipendium on tunnustus, mis aitab tudengitel õpingutes edeneda ja annab sõnumi, et hästi õppimine tasub ära. «IT-tudengitel on juba õpingute alguses palju tööpakkumisi, kuid stipendiumi toel saab jätkata kvaliteetse hariduse omandamist,» lisas Lasn.

TalTechi IT-teaduskond on tudengeid sel viisil tunnustanud juba alates 2019. aastast. Kaks korda aastas, sügisel ja kevadel avaldatavasse nimekirja kuuluvad tudengid pühenduvad õpingutele ja nende akadeemiline tulemuslikkus on väljapaistev. Nad on eeskujuks oma kursusekaaslastele ning tulevikus nõutud spetsialistid tööturul. Teaduskond soovib muuta dekaani nimekirja stipendiumi traditsiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles