Matemaatika lektor Maarika Virkunen pälvis Gerhard Rägo nimelise mälestusmedali

PM Haridusportaal
Copy
TalTechi Virumaa kolledži matemaatika lektor Maarika Virkunen
TalTechi Virumaa kolledži matemaatika lektor Maarika Virkunen Foto: TalTech

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTechi) Virumaa kolledži matemaatika lektor Maarika Virkunen pälvis oma pühendunud töö eest professor Gerhard Rägo nimelise mälestusmedali, mis anti talle üle 3. detsembril Tartus.

TalTechi Virumaa kolledži telemaatika ja arukate süsteemide töörühma juhi ja programmijuhi ŽannaGratšjova sõnul on Maarika Ida-Virumaa matemaatika ainesektsiooni juht, korraldades kohalikele matemaatika õpetajatele koolitusi ja koosolekuid. «Ta korraldab igal aastal matemaatikaga seonduvaid üritusi, näiteks Virumaa matemaatika võistluseid, matemaatikalaagreid, online-matemaatikavõistluseid Pentatlon ja nii edasi. Lisaks on Maarika osalenud ka vabariiklikes matemaatilistes projektides nii piloteerijana kui ka retsenseerijana.»

Aastatel 1892–1968 elanud professor Gerhard Rägo nimelise mälestusmedali asutasid 1990. aastal Tartu Ülikool ja Eesti Matemaatika Selts. Tartu Ülikooli matemaatika ja statistika instituut ja Eesti Matemaatika Selts annab Rägo nimelist medalit sel aastal välja juba 32. korda.

Vastsete laureaatidega kokku on Rägo nimeline medal siiani antud 200 isikule või kollektiivile silmapaistvate teenete eest õpetaja- või õppejõutöös, õppe- ja metoodilise kirjanduse, programmide, õppetehnika ja muu sellise väljatöötamise ning tõhusa kaasabi osutamise eest matemaatika õpetamise täiustamisele Eesti koolides.

Professor Gerhard Rägo oli silmapaistev matemaatik-didaktik, kes töötas välja tulevaste gümnaa­siumi­õpetajate ettevalmistuskava Tartu Ülikooli juures ning koostas selle­koha­sed õppe­kavad matemaatika-loodusteaduskonnale. Esmaspäeval täitus 130. aastat Gerhard Rägo sünnist.

Tallinna toimetus, +372 610 8832, sise@bns.ee

Baltic News Service

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles