Tudengid lõid käed külge Targa Maja juhtimissüsteemi loomisel

PM Haridusportaal
Copy
Virumaa kolledži tudengid osalesid rahvusvahelises Targa Maja virtualiseerimise projektis
Virumaa kolledži tudengid osalesid rahvusvahelises Targa Maja virtualiseerimise projektis Foto: Virumaa kolledž

Virumaa kolledži telemaatika ja arukate süsteemide õppejõud ja tudengid osalesid novembris rahvusvahelises Erasmus+ projektis Leedus, lüües kaasa Targa Maja juhtimissüsteemi loomisel.

Projekti läbiviija oli Klaipeda University of Applied Sciences koostöös Saksa tehnoloogiafirmaga Jung.

Projekti käigus tuli tudengitel virtualiseerida Tark Maja ehk välja töötada Targa Maja kaugjuhtimissüsteem tehnoloogiaettevõttele Jung. Ülesande täideviimiseks oli ettevõttel välja pakkuda kaasaegsete lahendustega korter, mis pakkus erinevaid võimalusi oma elu mugavaks tegemiseks ühe nupuvajutusega. Näiteks äratuskella asemel sai hommikul panna voodi värisema ning soovi korral kamina tööle. Ka vannituba võimaldas mitmeid erinevaid lahendusi hubaseks ajaviitmiseks. Peegli peale kuvatav virtuaalne ekraan võimaldas süüdata küünlad ning lülitada sisse romantiline muusika.

Projekti esimese nädala veetsid tudengid Klaipedas, mil neil tuli töötada gruppides koos teiste IT tudengitega üle terve Euroopa. Projektis osales kokku üle kolmekümne tudengi Eestist, Kreekast, Saksamaalt, Lätist, Saksamaalt, Horvaatiast ja Leedust. Projektis edukas osalemine eeldas tudengitelt väga head inglise keele oskust, suhtlemisoskust, võimet jagada ülesandeid ja vastutust. Teise nädala jätkasid tudengid tööd veebipõhistes gruppides.

Virumaa kolledži telemaatika ja arukate süsteemide programmijuht Žanna Gratšjova märkis, et projektis osalemine annab tudengitele reaalses ettevõttes ja rahvusvahelises meeskonnas töötamise kogemuse.

Kombineeritud intensiivprogramm on probleemipõhine õppemeetod, mille käigus ühendatakse reaalne meeskonnatöö veebipõhise meeskonnatööga. Töö on jaotatud kaheks: esialgu toimub lühiajaline kohtumine välismaal, kus rahvusvahelistel töögruppidel on võimalik omavahel tuttavaks saada. Seejärel jätkub meeskonnatöö veebipõhiselt. Kombineeritud intensiivprogramm suurendab võimet arendada ja rakendada innovaatilisi õppemeetodid kõrghariduses.

Virumaa kolledž pakub rakenduslikku kõrgharidust keemiatehnoloogia, telemaatika ja arukate süsteemide erialal ning masinaehitus- ja energiatehnoloogia protsesside juhtimise erialadel. Kolledžis saab magistrikraadi omandada kütuste keemia ja tehnoloogia ning äriinfotehnoloogia erialadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles