IT-kool kood/Jõhvi tähistas teise lennu algust uue õppehoone avamisega

PM Haridusportaal
Copy
IT-kool kood/Jõhvi sai uue koolimaja
IT-kool kood/Jõhvi sai uue koolimaja Foto: Kood/Jõhvi

IT-kool kood/Jõhvi tähistas kolmapäeval teise lennu alustamist uue õppehoone avamisega Jõhvis - üritusest võtsid osa kooli 500 õppijat, koostööpartnerid ning riigi ja Ida-Virumaa esindajad.

«Kus viga näed laita, seal mine ja aita. kood/Jõhvi asutajad tajusid probleemi ning võtsid ohjad enda kätte, et koolitada uue põlvkonna IT-spetsialiste. Nad nägid Ida-Virumaa potentsiaali ja võtsid sellest maksimumi. Nüüd on Jõhvisse koondumas kõige modernsem ja tulevikule orienteeritum kogukond Eestis,» ütles peaminister Kaja Kallas avatseremoonia kõnes.

kood/Jõhvis on praeguseks 500 õppijat, kelle taust varieerub pagaritest tipp-juhtideni välja. Õppijate keskmine vanus on 27 aastat ning vanim õpilane on 64-aastane. kood/Jõhvis on inimesi 24 rahvusest, nendest 30 protsenti on naised ja 70 protsenti mehed.

«kood/Jõhvi teeb eriliseks omanäoliste inimeste kokkutoomine. Meie erinevused rikastavad ka IT-alast arengut,» leias viimased neli aastat Mehhikos elanud ja kood/Jõhvi jaoks Eestisse taas kolinud Egon Saks.

«Esimene aasta koodikooli on näidanud, et huvi nii õppijate kui tulevaste tööandjate poolt on suur, mistõttu otsustasime sel aastal võtta vastu 300 uut õppijat,» ütles kood/Jõhvi nõukogu esimees Taavet Hinrikus. «Aasta jooksul on nii õppekava kui ka kool palju arenenud, alustades õppetöö protsesside arendamisega ja lõpetades viiekorruselise koolihoone valmimisega Jõhvis.»

Hinrikuse sõnul on kooli eesmärk vähendada IT-talentide puudust ja edendada Eesti inimeste tehnoloogiaalaseid oskuseid. «Leiame, et kood/Jõhvi on parim viis IT-haridus kõigile kättesaadavaks teha. Selleks teeb kool koostööd ka teiste sarnaste programmide ja eriala spetsialistidega ning kasvatab aasta-aastalt õppijate arvu,» lisas Hinrikus.

Kohalike sõnul annab kood/Jõhvi nii Jõhvile kui Ida-Virumaale juurde olulise rahvusvahelise mõõtme, mis eriti tänastes poliitilistes oludes on muutunud möödapääsmatuks. «On vajalik, et seni regioonis domineerinud Vene kultuuriruumi kõrvale tekiks uus rahvusvaheline, kuid endiselt Eestile omane dimensioon. IT-valdkonna ja kogukonna värske mõttemall võimaldab seda nii maakonna igapäevases toimimises kui ka tuleviku vaates. Neid muutuseid on just praegu Ida-Virumaal väga vaja,» leidis Jõhvi kontserdimaja endine juht Piia Tamm.

Jõhvi linnavalitsus on oma toetust üles näidanud ka Koodikooli nimelise bussipeatusega kooli kõrval.

kood/Jõhvi on uudne programm täiskasvanutele, mis pakub 21. sajandi lähenemist programmeerimise õppimisele, et vähendada tarkvaraarendajate puudust ja võimaldada teistest valdkondadest pärit inimestele uusi ja huvitavaid võimalusi elus. Kooli rahastavad üle 30 ettevõtte, sealhulgas paljud idufirmad ja ükssarvikud, kes on valmis pärast kaheaastase programmi lõppemist õppijaid tööle võtma.

Kooli toetavad ettevõtted on SEB, Wise, Bolt, Veriff, Proekspert, Confido, LHV, VKG, XRPLF, Admirals, Pipedrive, Glia, Textmagic, Microsoft Estonia, Euronics, CGI, Hedman Partners, Vestman, Bondora, Adcash, Klar Group, Pilvio, Miltton, Codeborne, Civitta, Superangel, Startup Estonia, Heateo Haridusfond ja Asutajate Selts. Koolimaja ehitust toetas ka rahandusministeerium.

Lisaks toetavad kooli eraisikutena Ahti Heinla, Martin Henk, Magnus Hiie, Vladimir Funtikov, Taavet Hinrikus, Ott Kaukver, Alvar Lumberg, Martin Kõiva, Märt Kelder, Marek Kiisa, Mari-Liis Kitter, Inga Kõue, Stiina & Taisto Lehti, Rain Lõhmus, Kristjan Maruste, Veljo Otsason, Märt Lume, Carlos Paniagua, Maarja Pehk, Andrus & Elina Purde, Martin Rand, Merlin Seeman, Rainer Sternfeld, Helen & Martin Tajur, Ede & Sten Tamkivi, Taavi Tamkivi, Jaanus Tamm, Kärtu & Priit Vaikmaa, Martin Villig ja Markus Villig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles