Kooliõpilased on oodatud osalema andekuse-teemalisel loovtööde konkursil

Postimees
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Erakogu

Tartu Ülikooli teaduskool kuulutas välja loovtööde konkursi teemadel «Andekus minu silme läbi», «Tulevikukool» ja «Eesti olümpiaadimedali kujundus». Osalema on oodatud 1.–12. klasside õpilased ja tööde esitamise tähtaeg on 14. märts 2023.

Konkursile esitatav töö võib olla essee, meem, karikatuur, joonistus või video. Iga kooliastme eraldi arvestuses on teaduskool välja pannud võitja stipendiumi ja ergutuspreemiad.

Kõikide osalejate seas parima tulemuse saavutanud õpilane saab konkursiülese auhinna, milleks on Eestis toodetud e-tõukeratas Äike.

Tartu Ülikooli teaduskooli direktori Ana Valdmanni sõnul sündis konkursi idee soovist tuua andekate õpilaste märkamine ja toetamine rohkem fookusesse. «Seda laadi arutelusid, kus õpilased saavad avaldada oma arvamust, peab toimuma rohkem,» leiab Valdmann.

Konkurssi korraldatakse Eesti olümpiaadide 70. aastapäeva raames. Täismahus juhend on Tartu Ülikooli teaduskooli kodulehel.

Tulemuste väljakuulutamine ja auhinnatseremoonia toimuvad 21. aprillil 2023, mil leiab aset ülemaailmse loovuse- ja innovatsioonipäeva seminar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles