Anneki Teelahk saab TÜ Narva kolledži kuldmärgi

PM Haridusportaal
Copy
TÜ Narva kolledž
TÜ Narva kolledž Foto: Tartu Ülikool

Tartu Ülikooli Narva kolledži nõukogu otsustas 15. novembri istungil tunnustada kolledži kuldmärgiga Eesti Töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhatajat Anneki Teelahki.

Teelahk saab aumärgi kätte kolmapäeval Narva kolledži kontsertaktusel, millega tähistatakse eestikeelse kõrghariduse 103. ja kolledži maja avamise 10. aastapäeva.

Narva kolledži direktori Indrek Reimandi sõnul on Teelahk üks nendest Ida-Virumaa inimestest, kes on kolledži tegemistele kaasa elanud ja kaasa mõelnud.

Aktusel peab akadeemilise loengu Tartu Ülikooli Narva kolledži noorte uuringute kaasprofessor Andu Rämmer ja tervituskõne peab Narva linnapea ja kolledži toonane direktor Katri Raik. Aktuse kontsertosas esineb ansambel Estonian Voices.

1. detsembril täitub 103 aastat eestikeelse kõrghariduse andmise algusest ja seda päeva tähistatakse Tartu Ülikoolis rahvusülikooli aastapäevana. Tartu Ülikooli uuestisünd 1919. aastal Eesti Vabariigi ülikoolina pani aluse eestikeelsele kõrgharidusele ja rahvuslikule haritlaskonnale, kellel on suur osa Eesti riigi, ühiskonna ja kultuuri arengus.

Narva kolledži uus õppehoone avati kümme aastat tagasi, 14. novembril 2012. Maja arhitektid on Siiri Vallner, Katrin Koov ja Indrek Peil, sisekujunduse tegi Hannes Praks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles