Noorte koodimeistrite võistluse võitis Tallinna Tööstushariduskeskuse ja Polütehnikumi ühismeeskond

tehnika.postimees.ee
Copy
Võitjameeskond koosseisus Ramon Ernits​, Jaan Krohhin​, Erik Petrov ja Alexandros Krenštrauch
Võitjameeskond koosseisus Ramon Ernits​, Jaan Krohhin​, Erik Petrov ja Alexandros Krenštrauch Foto: BCS Koolitus

Üle 40 tunni ärkvelolekut ja pingelist koodikirjutamist ning koostööd. Üheksa meeskonna hulgast valiti välja koodiseppade punt, kelle veebipõhine psühholoogilist abi pakkuv robot hinnati parimaks.

Selle aasta võistluse ülesandeks oli luua vaimsete probleemidega toimetulekut võimaldav ja abi andev veebilahendus. Ühtekokku oli registreerunud 9 meeskonda. Viimasel hetkel lisanus neile Musta Hobusena õpetajate meeskond, kellele selline ettepanek viimasel hetkel tehti. Žürii hindas mitmeid aspekte ning nende hulgas ka visuaalset lahendust nagu ka meeskonnatööd ning lahenduse koodi ja selle dokumenteeritust.

​Võtjameeskond Ramon Ernits​, Jaan Krohhin​, Erik Petrov ja Alexandros Krenštrauch said lisaks auhinnakarikale ka igaüks Tallinna Polütehnikumi poolt välja pandud 300 eurose kinkekaardi ning vaimsete probleemidega tegelev MTÜ Peaasi, annab neile võimaluse oma veebilahendust edasi arendada just nende keskkonna rikastamiseks. Nagu teisedki meeskondade juhendajad sai ka Kristjan Kivikangur esile tõstetud.

 

Teise koha võitnud meeskond - All Programming Languages All At Once
Teise koha võitnud meeskond - All Programming Languages All At Once Foto: BCS

II koha võitis meeskond «All Programming Languages All At Once» koosseisus Joosep-Elias Tõru, Martin Kütt,  Roomet Sütt ja Gardo Kirsipuu Tartu Rakenduslikust kolledžist, keda juhendas Anna Karutina.
ning 

Kebab Code - kolmanda koha võitnud meeskond
Kebab Code - kolmanda koha võitnud meeskond Foto: BCS

III koha meeskond Kebab Code koosseisus Nikita Buslaev, Ivan Niukanen, Deniss Mihhailov ja Daniil Mozgov Ida-Virumaa kutsehariskeskusest, kelle juhendaja on Sergei Lobyshev.

Üritust toetanud Postimees välja pandud eriauhinna saajaks oli meeskond SLAW Kuressaare ametikoolist koosseisus: Kaarel Kallas, Fredy Ait, Kaspar Vakkum ja Markus Timofejev, kes kõik nagu ka nende juhendaja Ralf Heinsoo said auhinnaks Postimehe 6 kuu tellimused.
 

Meeskond SLAW - Postimehe eriauhinna saajad
Meeskond SLAW - Postimehe eriauhinna saajad Foto: BCS

​Meeskonnad olidki sedapuhku mees-konnad, sest ühtki naist neis polnudki. Esitlustel tunnistati, et nii ärevuse kui paljude teiste probleemidega on nad siiski ka igapäiselt kokku puutunud. Õpetajate võistkonnal, kuhu siiski kuulus üks naine, ei läinud hästi ja seda peaasjalikult põhjusel, et nemad jäid vahepeal magama. Kõik õpilased, nagu nende esitlustest selgus,  ragistasid koodi kirjutada üle 40 tunni ühtejärge. Vene emakeelega osalejad esitasid omi tulemusi lvägagi ladusas inglise keeles, tundmata end eestikeelsetena ilmselt piisavalt väljendusvabadena.
​Võistlues toimus A le Coq Arenal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles