TalTechi turundusprofessor Linda Hollebeek valiti maailma mõjukaimate teadlaste hulka

PM Haridusportaal
Copy
Linda Hollebeek
Linda Hollebeek Foto: TalTech

Igal aastal selgitab Clarivate välja maailma mõjukaimad teadlased, keda nende kolleegid on kõige sagedamini tsiteerinud – TalTechi turundusprofessor Linda Hollebeek pälvis selle eksklusiivse tunnustuse juba kolmandat korda, olles 2022. aastal vähem kui 7000 ehk umbes 0,1 protsendi maailma teadlase seas, keda globaalne analüütikaettevõte oma edetabelis esitab.

TalTechi ärikorralduse instituudi kaasatud professor Linda Hollebeeki uurimustöö keskendub klientide/tarbijate ja sidusrühmade kaasamisele, kasutades digitehnoloogiaid ning hõlmates ka innovatsiooni, eetika ja väärtusloome küsimusi. Hollebeekil on doktorikraad turunduses Aucklandi ülikoolist ning TalTechis on ta töötanud aastast 2019. Enne akadeemilist karjääri tegutses ta juhtimiskonsultandina. Ta on nõustanud nii Coca-Colat, Hewlett-Packardit, Roche Diagnosticut, Uus-Meremaa tööministeeriumi ja kaubanduskomisjoni ning ka Austraalia kaitseväge.

Linda Hollebeek kinnitab, et tema jaoks oli see suur au, sest nimekirja jõuab igal aastal vaid üks teadlane 1000st. «Kui olin doktorant, ei oleks ma osanud unistadagi praegusesse punkti jõudmisest. Mul on väga hea meel, et mu töid on loetud ja et neid on peetud viitamise vääriliseks. Minu jaoks on oluline ka, et olen siin nimekirjas nüüd juba kolmandat aastat järjest, aastatel 2020, 2021 ja 2022. Minu uurimistöö keskendub klientide/tarbijate kaasamisele ja hiljuti olen hakanud tegelema ka laiemate sidusrühmade kaasamisega. Mul vedas, sest kui oma doktoritööga alustasin, ei olnud sel teemal veel eriti akadeemilist kirjandust, kuid klientide/tarbijate kaasamise vastu oli juhtide seas suur huvi, mis andis suurepärase võimaluse,» lisas Hollebeek.

Ärikorralduse instituudi direktor Mari Avarmaa sõnas, et majandusteaduskonna eesmärk on luua, jagada ja rakendada maailma tipptasemel teadmisi. «Seega võime uhked olla, et meie üliõpilastel, doktorantidel ja teadlastel on võimalus teha koostööd rahvusvaheliselt nii kõrgelt hinnatud teadlasega. Linda Hollebeek on äärmiselt pühendunud, uuendusmeelne ja koostööle orienteeritud Uus-Meremaa päritolu teadlane. Samuti on ta ainus Eesti ülikoolide majandusteadlane Clarivate’i nimekirjas,» ütles Avarmaa.

Clarivate´i tsiteeritumate teadlaste edetabel on võrreldav Forbesi mõjukate nimekirjaga. See on asjatundjate ja kolleegide tunnustus väljapaistvate teadlaste tööle ning mõjule. Clarivate on ülemaailmne liider usaldusväärsete teadmiste ja analüüsi pakkumisel ning teaduse monitooringul. Inimesed, kelle ettevõte mõjukate teadlaste nimekirja valib, on oma valdkonnas märkimisväärse mõjuga ning avaldanud artikleid, mis on ühe protsendi maailma enim viidatud tekstide seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles