Haridus- ja noorteamet toetab doktoriõpinguid Itaalias

PM Haridusportaal
Copy
Itaalia lipp.
Itaalia lipp. Foto: Illustratsioon

Haridus- ja noorteamet toetab doktoriõpinguid Euroopa Ülikool-Instituudis (EUI) Itaalias Firenzes.

Õpinguid toetatakse neljas valdkonnas, milleks on ajalugu ja tsivilisatsioon; õigusteadus; politoloogia ja sotsiaalteadused ning majandus.

Stipendiumi makstakse 1080 eurot kuus, millele lisandub sõidutoetus 720 eurot aastas. Lisaks hüvitatakse õppemaks. Vajadusel on võimalik taotleda lapsetoetust, sealhulgas reisikulude toetust lapsele, ravikindlustushüvitist ja välislähetuse stipendiumi.

Stipendiumilepinguga kaasneb stipendiaadil kohustus töötada pärast lõpetamist kolm aastat Eestis erialale ja kvalifikatsioonile vastaval ametikohal. Täpsem info stipendiumi ja tingimuste kohta on leitav haridus- ja noorteameti kodulehel.

Instituuti vastuvõtmiseks tuleb instituudile esitada taotlus ja motivatsioonikiri. Viimases tuleb kirjeldada õpingute rahastamisest saadavat kasu Eestile ja õpingutejärgse töötamiskavatsuste seotust Eestiga. 2022 ja 2023. õppeaasta doktoriõppe sisseastumisperiood kestab 31. jaanuarini 2023.

22. novembril kell 16.30 toimub EUI-s õppimise kohta veebiseminar, kus Instituuti tutvustavad ja küsimustele vastavad EUI politoloogia ja sotsiaalteaduste osakonna teadur Risto Conte Keivabu ja vilistlane doktor Marii Väljataga. Registreerumine ja lisainfo EUI kodulehel.

«Olen õigusteaduskonna doktorant ning kandideerisin EUI-sse, sest spetsialiseerusin oma magistriõppes rahvusvahelisele kaubandus- ja tolliõigusele ning EUI doktorantuur on selles valdkonnas üks Euroopa parim ja tuntuim,» selgitas EUI õigusteaduste doktorant Maarja Saluste.

Täpsem info õppimise kohta on leitav instituudi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles