Karjäärispetsialistid pakuvad üleilmse karjäärikuu puhul tasuta nõu

PM Haridusportaal
Copy
Karjäärikuule on õla palla pannud Karjäärinõustajate Ühing
Karjäärikuule on õla palla pannud Karjäärinõustajate Ühing Foto: Karjäärinõustajate Ühing

Teisipäeval algas üleilmne karjäärikuu, millega väärtustatakse karjääriteenuste rolli inimese elutee kujundamisel, ka Eestis on karjäärikuu raames planeeritud rida üritusi ning seejuures pakuvad tasuta nõustamist Karjäärinõustajate Ühingu liikmed.

Karjäärikuu avalöök toimub teisipäeval üleilmsel veebiseminaril. Kuni 13. detsembrini kestvad üritused on mõeldud spetsialistidele, kes toetavad inimesi haridus- ja tööalastes valikutes ning on abiks karjääri kujundamisel kompetentside arendamisel, aga ka noortele ja täiskasvanutele.

Selleks, et täiskasvanuid haridus- ja tööalaste valikute langetamisel paremini toetada, pakuvad Karjäärinõustajate Ühingu liikmed karjäärikuu vältel nii personaalset kui ka grupiviisilist karjäärinõustamist.

Karjäärinõustamisele on oodatud ka töötavad täiskasvanud. «Vahel on inimene rutiini kinni jäänud ning ei pane tähelegi, kui palju on muutunud tema ümber ja temas endas. Kas töö vastab endiselt tema vajadustele? Karjäärinõustamine annab võimaluse iseenda peale mõelda ja saada enda valikute lahtimõtestamisel professionaalset toetust,» ütles Karjäärinõustajate Ühingu liige Tuuli Mekk.

«Praegu pakutakse tasuta nõustamist töötukassas, kuid sageli ei seosta töötavad inimesed end töötukassaga ning ei leia seetõttu teed karjäärispetsialistini. Me tahame ka töötavaid inimesi julgustada võtma hetke ja enese sisse vaatama,» lisas Mekk.

Haridus- ja noorteameti Euroguidance Eesti keskuse juhi Margit Rammo sõnul on karjääriteenused investeering, mis aitab inimesel oma potentsiaali realiseerides panustada ühiskonna arengusse.

«Rahvusvahelised uuringud kinnitavad, et tõhus karjäärinõustamine ja karjääriõpe koolis aitavad inimestel leida oma andeid ning võimeid, millel on omakorda positiivne mõju majandusele. Keskendudes inimese potentsiaalile, toetavad need loovust, innovatsiooni ja konkurentsivõimet terves ühiskonnas,» ütles Rammo.

Kõigi karjäärikuu üritustega saab tutvuda Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse Agentuuri kodulehel www.eeagentuur.ee.

Karjäärikuud korraldavad Eestis haridus- ja noorteameti Euroguidance’i keskus ning Edu ja Tegu programm, Karjäärinõustajate Ühing, Tallinna Ülikooli haridusteaduste instituut, Taltechi ärikorralduse instituut, Tartu Ülikooli psühholoogia instituut ning töötukassa Tallinna karjäärikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles