Üle poolesaja kooliraamatukogu hakkab koguma lastele raamatuid

PM Haridusportaal
Copy
Raamatud. Pilt on illustratiivne.
Raamatud. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Raamatukogude aastal toimub üle poolesaja kooli osalusel kampaania «Kingi koolile raamat», mis kutsub annetama raamatuid, millest koolilastel puudus on.

Kampaaniast võtab osa 64 kooliraamatukogu üle Eesti, kes on koostanud nimekirja teostest, mida nende õpilased enim vajavad. Novembri jooksul saab annetada nii terveid kasutatud raamatuid kui kingitusena soetatud uusi teoseid.

«Paljud Eesti kooliraamatukogud on hädas oma noortele lugejatele uute raamatute hankimisega. Raamatukogude aasta viimane veerand keskendub tulevikule ning lapsed on just need, kellest sõltub nii meie kultuuri kui kirjanduse ja raamatukogude käekäik eesootavatel aegadel,» sõnas kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste osakonna raamatukogunõunik Ülle Talihärm. «Üks viis, kuidas tähistada raamatukogude aastat ning panustada Eesti tulevikku, on kinkida koolilapsele raamat,» lisas Talihärm.

64 kooliraamatukogu on koostanud nimekirja teostest, mida nende õpilased kõige enam vajavad. Annetustena on oodatud heas seisukorras, kasutatud või uued raamatud, mis koolide nimekirjas välja toodud on. Osalevad koolid ning lisainfo leiab veebilehelt www.raamatukogudeaasta.ee/kingikoolileraamat.

Koolil on suur roll laste lugemisharjumuste kujundamisel, kuid sageli pole kooliraamatukogudel õpilastele piisavas mahus raamatuid pakkuda. «Koolid ja kooliraamatukogud teevad lastele soovitusliku kirjanduse pakkumisel koostööd rahvaraamatukogudega, kuid tihti on just korraga vajaliku koguse teoste tagamine probleem. Näiteks siis, kui ühel ja samal ajal loeb ühte soovituslikku teost korraga mitu klassi või mitu erinevat kooli linnas. See mure puudutab enam kui 150 000 õpilast Eestis,» sõnas ERÜ kooliraamatukogude sektsiooni juhatuse liige Stiina Koit.

Olukorra leevendamiseks on raamatukogude aastal ellu kutsutud kampaania «Kingi koolile raamat», mille raames saavad kõik soovijad osalevatele koolidele puuduolevaid raamatuid novembrikuu jooksul annetada.

Kampaaniat korraldavad raamatukogude aasta, Eesti Lastekirjanduse Keskus, Eesti Hoiuraamatukogu ja kooliraamatukogud.

Raamatukogude teema-aasta kutsus ellu kultuuriministeerium ja seda veab koostöös 870 raamatukoguga Eesti Rahvusraamatukogu. Kogu teema-aasta programmi leiab veebilehelt www.raamatukogudeaasta.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles