Tehnikaülikool kutsub töötuppa iseendale päikesepaneeli meisterdama

tehnika.postimees.ee
Copy
Töötoas saab selgeks, kuidas päikesepaneelid toimuvad ja saab ka ise ühe endale meisterdada.
Töötoas saab selgeks, kuidas päikesepaneelid toimuvad ja saab ka ise ühe endale meisterdada. Foto: kaader videost / Tehnikaülikool

Tallinna Tehnikaülikool alustab gümnaasiuminoortele mõeldud esimese (tasuta) töötoaga, kus on võimalik ehitada endale ise päikesepaneel, millega saab laadida akupanka või nutiseadmeid ka siis, kui elektrit pole.

Tallinna Tehnikaülikooli Facebooki kodulehele postitatud videoklipis saab kiire ja selge ülevaate, kuidas ja mida õpitakse ning kuidas saab kiiresti registreerida.

Töötoas saab ehitada endale ise päikesepaneeli, õppida selgeks selle toimimise, ning kätt proovida saab ka elektroonika jootmises. 

Neli nädalat kestvas projektis valmistab iga osaleja omale isikliku päikesepaneeli, millega on võimalik laadida erinevaid seadmeid (telefoni, akupanka, nutikella jne). Korraldajate poolt on olemas kõik vajalikud materjalid, et kohapeal saaks valmis töötav seade.

Päikesepatarei testimiseks võiks kõige viimasesse töötuppa kaasa võtta seadme, mida päikesepaneeli abil laadida (asjade arv ei ole muidugi piiratud).

Töötuba on mõeldud kõikidele gümnaasiumitaseme õppuritele ning ühes grupis saab osaleda kuni 6 inimest.

Päikesepaneelide meisterdamist juhendab kogenenud õppejõud Arvo Mere ja assisteerib kas doktorant-nooremteadur Robert Krautmann või teadur Merike Kriisa.

Registreeruda saab järgmistesse päikesepaneeli valmistamise töötubadesse siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles