Noored Kooli alustab taas uute õpetajate otsimist

PM Haridusportaal
Copy
Programmi Noored Kooli 16. lend
Programmi Noored Kooli 16. lend Foto: Sa Noored Kooli

Esmaspäevast saab kandideerida Noored Kooli kaheaastasesse arenguprogrammi 17. lennu osalejaks ja edukad kandidaadid asuvad 2023. aasta septembris õpetajana tööle organisatsiooni partnerkoolides üle Eesti.

Kandideerima oodatakse igas vanuses inimesi, kes soovivad pühenduda intensiivsele enesearengule ning töötada selle nimel, et Eesti lastel oleks elus rohkem valikuid. Kahe aasta jooksul läbivad Noored Kooli osalejad ainulaadse õpetamise ja juhtimise koolituse, mis aitab neil kujuneda muutuste eestvedajateks oma kogukonnas. Samal ajal töötatakse täiskoormusega üldhariduskoolis, õpetades peamiselt 1.–9. klassi õpilasi.

Noored Kooli värbamisjuhi Eveliina Otsa sõnul otsitakse programmi kõrgharidusega võimekaid ja lahendusmeelseid inimesi. «Selleks, et Eesti oleks tulevikus hea elukeskkond, peavad kõige võimekamad inimesed panustama hariduse suurte probleemide lahendamisse.»

Ta lisas, et programmi värvatakse oma ala spetsialiste, juhte ja akadeemiliselt võimekaid ülikoolilõpetajaid, kes usuvad muutuste võimalikusesse ja julgevad kooli arengul võtta vastutust. Seda kõike selleks, et igal lapsel Eestis oleks võimalus omandada väga head haridust, olenemata sellest, milline on tema vanemate sissetulek või haridustase.

Programmi vilistlane ja Pelgulinna riigigümnaasiumi direktor Indrek Lillemägi soovitab kandideerida inimesel, kes soovib teha suure ühiskondliku mõjuga tööd ja pidevalt õppida. «Noored Kooli annab intensiivse ja tähendusliku õpikogemuse ning inimesed, kellega koos maailma muuta. Minu jaoks on Noored Kooli programmis idealistlikud püüdlused, teoreetilised mudelid, pragmaatilised tööriistad ja eneserefleksioon just parajas tasakaalus,» sõnas Lillemägi.

Kandidaadilt eeldatakse mistahes eriala kõrgharidust ning valmidust töötada programmis õppimise ajal kaks aastat ühes Eestimaa koolis õpetajana. Programmis osalemiseks tuleb kandidaadil põhjaliku kolmeosalise valikuprotsessi käigus näidata oma kõrget motivatsiooni, sotsiaalseid pädevusi, kriitilist mõtlemist, eneseanalüüsioskust, algatusvõimet ning õppimisega seotud väärtushinnanguid.

Kandideerimiseks tuleb täita ankeet Noored Kooli kodulehel www.nooredkooli.ee/kandideeri , 17. lennu esimene kandideerimistähtaeg on 20. novembril.

SA Noored Kooli on Swedbank Eesti ja Heateo Sihtasutuse toel loodud vabaühendus, mis loob kasvukeskkonda haridusvaldkonna eestvedajate kujunemiseks, et iga laps Eestis saaks väga hea hariduse. Selleks valitakse programmi võimekad eestvedajad erinevatelt elualadelt, kes ei ole õpetajaks õppinud, kuid soovivad anda oma panuse Eesti haridusse ja töötada vähemalt kaks aastat koolis õpetajana. Programm pakub neile koostöös Tallinna Ülikooliga mitmekülgset õpetamis- ja juhtimiskoolitust ning tugisüsteemi. Pärast kaht aastat saavad programmis osalejad otsustada, kas soovivad jätkata tööd õpetajana või suunduda haridusvaldkonna teistele tasanditele. Noored Kooli on aastate jooksul toonud haridusse ligi 300 inimest, kellest enamus töötab siiani haridusvaldkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles