Välisministeerium kuulutab välja magistritööde stipendiumite konkursi

PM Haridusportaal
Copy
Välisministeerium jagab taas õppetoetust.
Välisministeerium jagab taas õppetoetust. Foto: Arvo Meeks

Välisministeerium annab sügisel välja kaks 3500 euro suurust magistristipendiumit, et toetada noorte teadustegevust Eesti välispoliitika kujundamisel ja edendamisel olulistel teemadel.

Stipendiumile kandideerimiseks tuleb hiljemalt 21. novembriks saata oma magistritöö lühikirjeldus kuni kahel leheküljel, väljavõte magistriõpingute hinnetelehest ja motivatsioonikiri välisministeeriumile aadressil stipendiumid@mfa.ee .

Stipendiumikonkursiga toetatakse teemavaldkondi, milleks on rahvusvahelised suhted, geopoliitika ja poliitiline geograafia; rahvusvaheline õigus, rahvusvaheline sanktsioonipoliitika, Euroopa Liidu õigus; Euroopa-Atlandi julgeolekupoliitika ja tänapäeva julgeolekumõtlemise põhijooned; kübervaldkond (rahvusvaheline õigus, küberdiplomaatia, küberjulgeolek, uued tehnoloogiad); majandus- ja äridiplomaatia, digivaldkond ning strateegiline kommunikatsioon.

Piirkondadest eelistatakse Aasia, araabia maailma ja Aafrika, aga ka Venemaa ja selle lähiümbruse riikidele keskenduvaid uuringuid. Teemavaldkondade valik põhineb välispoliitika arengukaval.

Konkursil saavad osaleda kõik Eesti avalik-õiguslikes ülikoolides ja rakenduskõrgkoolides või välisriikide ülikoolis lõpukursusel õppivad Eesti kodanikest magistrandid, kelle magistritöö analüüsib stipendiumikonkursi olulist teemavaldkonda.

Hindamisel võetakse arvesse magistritöö kavandi taset, teema asjakohasust ja uuenduslikkust ning uuringu eeldatavat tähtsust analüüsivõimekuse arendamisel Eesti välispoliitika vallas.

Stipendiumikonkursi võitjad kuulutatakse välja 2022. aasta detsembris. Välisministeeriumi magistritöö stipendiumid on tulumaksuvabad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles