ERR ja BFM käivitavad toimetaja-saatejuhi mikrokraadi õppe

PM Haridusportaal
Copy
ERR ja BFM käivitavad toimetaja-saatejuht mikrokraadi õppe
ERR ja BFM käivitavad toimetaja-saatejuht mikrokraadi õppe Foto: Eesti Rahvusringhääling

Eesti Rahvusringhääling ja Tallinna Ülikooli (TLÜ) Balti filmi, meedia ja kunstide instituut alustavad 2023. aastal mikrokraadi kursusega, mis pakub akadeemilist ja praktilist õpet toimetaja-saatejuhi ametiks teles ja raadios.

Toimetaja-saatejuhi televisioonis ja raadios mikrokraadi õppekava on loodud TLÜ Balti filmi, meedia ja kunstide instituudi (BFM) ja Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) koostöös. Õpe pakub võimalust omandada vajalikud erialased teadmised ja esmased kogemused tegutsemaks tele- ja raadiomaastikul eelkõige neil, kellel ei ole eelnevat erialast haridust, kuid kellel on huvi töötada ringhäälingus. Samuti sobib õppekava oma teadmiste ja oskuste täiendamiseks juba meedias tegutsejatele.

Õppekava eesmärk on toetada järelkasvu väga nõutavatel tele- ja raadioerialadel, tuua ringhäälingusse uusi tegijaid ja tõsta juba erinevatel meediaplatvormidel töötavate praktikute kvalifikatsiooni. «Eesti Rahvusringhäälingu roll on seista hea valdkonna arendamise eest ja antud õppevorm ühendab parimal võimalikul moel meedia akadeemilise ja praktilise külje. Osalejatele on see ainulaadne võimalus omandada teadmisi Eesti parimate ajakirjanike, toimetajate ja ülikooli meediaõppejõudude juhtimisel,» märkis rahvusringhäälingu juhatuse liige Toomas Luhats.

Mikrokraadi õppekava juht on legendaarne teleajakirjanik, meediajuht ja BFMi telekultuuri külalisprofessor Hagi Šein, meeskonda juhivad pikaajaline meediajuht ja BFMi meediapoliitika dotsent Andres Jõesaar ja ERRi peaprodutsent Hannela Lippus. «Õppekava on mõtteline jätk kunagi ETVs toimunud kõrgematele toimetajate/saatejuhtide kursustele, mille paljudest lõpetajatest said tunnustatud toimetajad, ajakirjanikud ja saatejuhid,» sõnab õppekava juht Hagi Šein.

Jaanuaris algav mikrokraadi programm pakub toimetaja ja saatejuhi tööks vajalikku sissevaadet Eesti kultuuri- ja meediaruumi ning keskendub tele- ja raadiotööd mõtestavatele ja paljudele praktilistele ainekursustele. Lisaks pühendatakse tähelepanu tööle online-keskkondades ja voogedastusplatvormil. Kursus hõlmab loomeülesandeid, saatelõikude ja saadete tegemist, praktikatunde toimetustes ning juhendatud tegevusi seminarides. Lektorite hulgas on Hagi Šein, Marko Reikop, Mihkel Kärmas, Kai Väärtnõu, Mirko Ojakivi, Anvar Samost, Urmas Oru, Erik Roose, Olle Mirme ja teised.

Õpe toimub täiendõppekursustena kahe semestri jooksul jaanuarist novembrini 2023 kaks korda kuus reedeti ja laupäeviti. Suvist kontaktõppevälist perioodi kasutatakse praktikaks, iseseisvate ja juhendatud loovülesannete tegemiseks. Õppekava maht on 24 EAP.

Õppima kandideerimiseks on vaja esitada motivatsioonikiri ning CV, dokumentide esitamise tähtaeg on 30. november. Õppekava sisukirjelduse ja osalustingimused leiab aadressilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles