Tallinna Ülikooli üliõpilased ja õppejõud toetavad Iraani naisi

PM Haridusportaal
Copy
Iraani naised, pilt on illustratiivne.
Iraani naised, pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Tallinna Ülikooli üliõpilased ja õppejõud kogunevad neljapäeval ülikooli Astra hoone Teadlaste Foorumis, et avaldada toetust oma vabaduse ja õiguste eest võitlevatele Iraani naistele.

13. septembril arreteeris Iraani niinimetatud moraalipolitsei Saqqezi linnas Iraani Kurdistanis 22-aastase Mahsa Amini, sest tema pearäti alt paistsid juuksed. Kolm päeva hiljem Amini hukkus. See julm kuritegu on Iraanis lahvatanud protestilaine, kus Iraani naised nõuavad mitte ainult naiste õigusi, vaid kõikide iraanlaste vabadust. Üliõpilased üle terve Iraani on protestide toetuseks streikinud pea nädala. Iraani režiimi reaktsioon on olnud julm ja vägivaldne.

«Tallinna Ülikooli üliõpilased ja õppejõud soovivad avaldada toetust kõikidele iraanlastele, aga eelkõige Iraani naistele ja üliõpilastele, kes vaatamata režiimi julmale mahasurumisele seisavad vabaduse ja õigluse eest. Julgeolekujõud on ümber piiranud Sharifi tehnikaülikooli hoone Teheranis, kus üliõpilased on solidaarsusest Iraani naistega alates 2. oktoobrist streikinud ja olukord on muutunud dramaatiliseks,» rääkis ülikooli doktorant Sandra Peets.

Tallinna Ülikooli üliõpilased ja õppejõud avaldavad toetust julgetele Iraani naistele neljapäeval kell 13.45 Tallinna Ülikooli Astra hoone Teadlaste Foorumis. Toetusaktsiooniga ühinevad Tallinna Ülikooli tudengid, õppejõud ning kohaliku Iraani kogukonna esindajad. Olukorrast Iraanis räägivad Iraani päritolu TLÜ tudeng Malihe Keshmiri, Eesti Iraani kogukonna esindaja Marmar Mehrparvar ja Iraani välispoliitika ekspert Sandra Peets. Üritusel loetakse ette ülikooli õppejõudude ja üliõpilaste koostatud toetusvaldust. Üritus kestab kuni 14.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles