VIDEO Ülemiste City’s arutletakse selle üle, milliseid teadmisi, talente ja tehnoloogiad vajab tuleviku haridussüsteem

Martin Pent
, Fookuse Hariduse ja teaduse toimetaja
Copy
Õpilased õppimas koos väikeste robotitega.
Õpilased õppimas koos väikeste robotitega. Foto: Tallinna ülikool

Postimees vahendab kolmapäeval, 12. oktoobril aruteluringi Ülemiste City’st, kus vaatluse all on hariduse tulevik. Vestluse keskmes on haridusinnovatsioon ning otsitakse vastust küsimusele, kuidas märgata talente ning nende arengut asjakohaselt toetada. See arutelu pühitseb sisse Tallinna Ülikooli ja Ülemiste City poolt 13. oktoobril allkirjastatava koostööleppe edendamaks tuleviku haridust.

Aruteluringi juhib Tallinna Ülikooli haridusinnovatsiooni prorektor Kristi Klaasmägi ning seal osalevad ülikooli rektor professor Tõnu Viik, Mainor AS juhatuse esimees Kadi Pärnits, Ericsson AS tegevjuht Andrus Durejko ning Tallinna Ülikooli täiskasvanuhariduse ja mitteformaalõppe professor Kai Pata.

Debatt algab kell 13.00 ning kestab orienteeruvalt poolteist tundi.

Tallinna Ülikool kui haridusinnovatsiooni eestvedaja ning tulevikuhariduse mõtestaja on pühendunud eri valdkondade ühenduskohtadele ja seal sündiva teadmise mõtestamisele ning levitamisele. Rektor Tõnu Viigi hinnangul ei saa ega tohi mööda vaadata tehnoloogilistest muutustest ning asjaolust, et üha enam vahendavad ja omandavad inimesed haridust tehnoloogiliste vahendite abil. Samuti muutub robotitega koos töötamine tema sõnul osaks meie igapäevast. «Seejuures ei tohi silmist kaotada inimest, tema vajadust olla nähtud ja kuuldud ning sedagi, et ka inimeste ja robotite või inimeste ja virtuaalsete õpikeskkondade vaheline suhe peab põhinema usaldusel.»

Aruteluringis avab Ericssoni tegevjuht Andrus Durejko seda, millised on ettevõtja seisukohast need kriitilised tulevikuoskused, milleta töötaja enam hakkama ei saa ning millised eeldused on vaja täita, et luua talentidele kasvulava.

Tallinna Ülikooli täiskasvanuhariduse ja mitteformaalõppe professor Kai Pata juhib tähelepanu elukaareülesele õppimisele ja selgitab, milliseid võimalusi pakub töökohal õppe rakendamine.

Vestlusringi osalejad arutlevad ka selle üle, mida saaksid ettevõtjad ja ülikool koos ära teha, et ühiskonna ja ettevõtete jaoks kriitilistes valdkondades järelkasvu tugevdada ja selle pealekasvu kiirendaa. Kas töökohal õpe ja elukaare ülene õppimine saavad siin abiks olla?

Ülemiste City ja Tallinna Ülikooli vahelise memorandumi keskmes on lubadus aina tehnologiseeruvas maailmas mitte silmist kaotada inimest ning otsida viise, kuidas toetada talente ja nende esilekerkimist. Memorandumi allkirjastamist kroonib ka üllatusvisiit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles