ÕPITUND ⟩ Vaata, kuidas täiskasvanuna tõhusalt midagi uut selgeks saada

PM Haridusportaal
Copy

12. oktoobril toimub neljandat korda üle-eestiline täiskasvanuhariduse sündmus «Õpitund 2022», millega tähistatakse osalemist. Selle raames tutvustab Postimehe vahendusel koolitaja Kristel Jalak, kuidas täiskasvanud üldse õpivad ja kuidas õppimine muutuva keskkonnaga kohaneda aitab.

Eesti täiskasvanukoolitajate assotsatsioon (ETKA Andras) kutsub sel päeval ka kõiki täiskasvanuid ühe tunni jooksul midagi uut õppima. «Õppida võib üksi, koos sõprade, töökaaslaste või kogukonnaga. Lubage uued teadmised ja inspiratsioon oma ellu, sest õppimine teeb õnnelikuks!» ütleb ETKA Andrase projekti koordinaator Monica Marfeldt.

Õpitunnis osalemise saab registreerida Andrase kodulehel. Registreerunud õppijad kuvatakse interaktiivsel Eesti kaardil, kus on näha, millises Eestimaa paigas ja missuguseid uusi teadmisi ning oskusi täiskasvanud 12. oktoobril omandavad.

Kuna tänavu tähistatakse ka raamatukogude aastat, siis sel puhul toimuvad õpitunnid muuhulgas 57 raamatukogus. Raamatukogude aasta projektijuht Liina Valdre sõnul on kõik soovijad oodatud liituma.

12. oktoobril saavad kõik huvilised osaleda avalikus õpitunnis Postimehe haridusportaali vahendusel, kus koolitaja Kristel Jalak räägib teemal «Kuidas täiskasvanud inimene õpib ja kuidas õppimine aitab kohaneda muutuva keskkonnaga?».

Õpitund 2022

  • Traditsiooniline täiskasvanud õppija nädal, mille «Õpitund 2022» sündmus avab, toimub sel aastal 25. korda.
  • 12.–23. oktoobrini kestva TÕN-i raames korraldatakse erinevates Eestimaa paigus arvukalt täiskasvanuharidust populariseerivaid ning õppimisvõimalusi tutvustavaid tegevusi.
  • Sündmusega tähistatakse elukestvas õppes osalemist ja tunnustatakse inimeste õppimisalaseid saavutusi ning kohalikes omavalitsustes toimunud õpitegusid.
  • Õpitundi ja TÕN-i korraldavad Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsioon Andras ning haridus- ja teadusministeerium.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles