Robotex ootab lapsi osalema ProgeTiigri Roboliiga võistlusele

PM Haridusportaal
Copy
Foto: Mattias Kitsing

Robootikafestival Robotex kuulutas välja ProgeTiigri Roboliiga 2022 võistluse, mille teema on sel aastal «Kangelased».

Lisaks lasteaedadele, koolidele ning huviringidele ootavad korraldajad Roboliiga võistluskategooriatesse osalema ka kõiki perekondi, kus robootikast lugu peetakse. Registreeruda saab nii üksi kui ka kahe- kuni viieliikmelise meeskonnana. Osa võtma on oodatud kõik kuni 12-aastased lapsed. Võistlusele saab end registreerida kuni 14. novembrini Robotexi kodulehel.

Sellel aastal on Roboliiga võistlusteemaks «kangelased». Usk kangelastesse aitab luua eeskujusid ning kujutada maailma, milles mured on lihtsamini võidetavad, probleemid lihtsamini lahendatavad. Kangelased annavad lootust ja innustavad unistama, õppima ning julgelt raskustele vastu seisma.

Robotexi kodulehelt on leitav ka Roboliiga võistluse muinasjutt, mille tegelaseks vahva Robit ning tema sõbrad Mia ja Marten. Muinasjutt on inspiratsiooniallikaks noortele robootikutele, et oma idee teoks teha.

Robotexi tegevjuhi Ave Laasi sõnul viis Robotex hiljuti läbi mõju-uuringu aastate 2017–2019 kohta ja see näitas selgelt, et huvi tehnoloogia ja robootika vastu algab juba väga varakult ning see on parim viis, et tagada noorte huvi tehnoloogia erialade vastu. «Meie kõige väiksematele robootikutele mõeldud võistlus ei ole mitte ainult lihtne meelelahutus, vaid selle taga on meie õpetajate hea töö ning see suunab meie lapsi rohkem tulevikus inseneeriaga tegelema. Meil on hea meel, et sel aastal on meie Roboliiga partneriks ProgeTiiger.»

Roboliiga võistlus on hüppelauaks lasteaia- ja algkoolilastele arendavasse robootikamaailma. Erinevalt teistest Robotexi võistlustest ei ole Roboliiga võistlusel tähtis kiirus ja jõud ning võitjaks on kõik, kes ülesande lahendavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles