Ülikoolid asuvad ühiselt panustama Ida-Virumaale õpetajate leidmisse

PM Haridusportaal
Copy
Mare Roosileht.
Mare Roosileht. Foto: Heiki Laan

Kevadel toimus Tallinna Ülikooli (TLÜ) ja Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) Virumaa kolledži esindajate kohtumine, kus otsustati ühiselt tegeleda Ida-Virumaal loodusainete õpetajate järelkasvu tagamisega, ning nüüd on järg seminaride käes.

Õpetajate järelkasvu saavutamiseks toimub esmalt TLÜ loodus- ja terviseteaduste instituudi üld- ja anorgaanilise keemia lektori Kert Martma eestvedamisel 26. oktoobril seminar, kuhu on oodatud kõik maakonnas töötavad või seda teha soovivad loodusainete õpetajad. Seminar toimub TalTechi Virumaa kolledžis ning seal keskendutakse nii keemia-, füüsika- kui ka bioloogiaõpetajate enesetäiendamisele.

«Heal tasemel eesti keeles loodusainete õpetamine Ida-Virumaa õpilastele on siinse piirkonna arengu- ja koostöövõime võtmetegur. Tallinnast ja Tartust ei tule Ida-Virumaale piisavalt õpetajaid, seega tuleb astuda samme nende koolitamiseks Ida-Virumaal kohapeal,» märkis kolledži direktor Mare Roosileht.

Ülikoolid teevad ka koostööd hariduskopteriga maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetme projekti «Ida-Virumaa Haridusklastri käivitamise II etapp», mis panustab täppis- ja loodusainete õpetajate koolitusvajaduse väljaselgitamisse ja koolitusprogrammide väljatöötamisse maakonnas.

Seminar toimub TalTechi Virumaa kolledžis 26. oktoobril kell 12–18.30. Osalemiseks on vajalik ennast eelnevalt kirja panna hiljemalt 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles