IT naistudengid saavad taotleda Kristel Kruustüki nimelist stipendiumi

BNS
Copy
Kristel Kruustük.
Kristel Kruustük. Foto: Liis Treimann

Arvutiprogrammide testimisega tegelev Testlio OÜ hakkab välja andma firma asutaja Kristel Kruustüki nimelist 1500 euro suurust eristipendiumi naistudengitele, et toetada naiste nähtavust ja ettevõtlikkust infotehnoloogias.

Kristel Kruustük annab koostöös TalTech-i Arengufondiga välja omanimelise eristipendiumi Tallinna Tehnikaülikooli ühele infotehnoloogia teaduskonna bakalaureuse õppeastme edukale naisüliõpilasele, teatas Testilo esindaja.

Tegemist on esmakordselt Eestis välja antava eraisiku stipendiumiga, mille eesmärk on innustada naissoost infotehnoloogia tudengeid mõtlema suurelt ning tegutseda sihikindlalt oma unistuste täitmise nimel. Stipendiumi suurus on 1500 eurot ning selle saamisega kaasneb võimalus mentorlussessiooniks Kristel Kruustükiga. Kandideerida saab kuni 18. oktoobrini TalTechi arengufondi kodulehel.

Tehnoloogia valdkond väga tugevate stereotüüpide kütkes ning globaalselt on tehnoloogia valdkonnas naisi vaid 30 protsenti, Euroopas alla 25 protsendi. Naisasutajatel on paraku seetõttu ka oluliselt raskem leida investoreid. Riskikapitali maailm on jätkuvalt väga meestekeskne ning kogu maailmas on riskikapitalifondide partneritest vaid üheksa protsenti naised.

«On hästi oluline, et me aitaksime ühiskonnas eeskujusid luua. Naisi on tehnoloogia valdkonnas endiselt liiga vähe, takistuseks on nii soostereotüübid kui ka ühiskondlik surve. Olles vähemuses, võib tekkida tunne, et oleme valesse kohta ära eksinud. Tegelikult on vastupidi - tehnoloogia valdkond on absoluutselt kõigile. Naised saavad tehniliste probleemide lahendamisega suurepäraselt hakkama ning nende panus on hindamatult suur. Omast kogemusest tean, et just esimestel õpinguaastatel on kogukonna toetus väga vajalik,» lisas Kruustük.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles