Eesti keele õpetajad kogunevad Kohtla-Järvele sügisseminarile

PM Haridusportaal
Copy
Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledž.
Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledž. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti keele kui teise keele õpetajate liit korraldab reedel Kohta-Järvel Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) Virumaa kolledžis keeleõpetajatele sügisseminari «Õpetajalt õpetajale».

Päeva esimesel poolel külastavad 43 keeleõpetajat tunde, mille eesmärk on saada uusi kogemusi, vaadata, kuidas kolleegid klassiruumis toimetavad ning õpilased teadmisi omandavad. Oma kooli- ja klassiuksed avavad selleks Kohtla-Järvel Kirju-Mirju lasteaed, Järve kool, Slaavi põhikool ja Kohtla-Järve gümnaasium.

Seminari teine pool jätkub TalTech Virumaa kolledžis, kus Ida-Virumaa haridustöötajad osalevad vestlusringis «Südamelt ära». Vestlusringi juhib eesti keele kui teise keele õpetajate liidu juhatuse esimees Ingrid Prees.

Tartu Ülikooli eesti keele teise keelena didaktika kaasprofessor ja liidu liige Mare Kitsnik ning Tartu Ülikooli maailma keelte ja kultuuride kolledži ning Folkuniversiteteti eesti keele kui teise keele õpetaja Sille Midt keskenduvad ettekandes sellele, mida teha vigadega.

Kevadel magistriõpingud lõpetanud ja edukalt magistritöö kaitsnud täiskasvanute eesti keele kui teise keele õpetaja Inna Kristal tutvustab magistritöö raames valminud eesti keele A1-taseme kuulamisoskuse arendamise õppematerjali täiskasvanud õppijale.

Astra Ernits, Jõhvi lasteaed Sipsik eestikeelne õpetaja vene õppekeelega rühmas, jagab nippe eesti keele omandamisest lasteaias mänguliste tegevuste kaudu. MTÜ VeniVidiVici programmijuht Gerle Karjus annab ülevaate virtuaalse keelepraktika olemusest ja tulemustest ning tutvustab ka keelepraktika võimalust neljanädalase õpilasvahetuse kaudu.

Seminari lõpetab kaks praktilist töötuba. Liidu juhatuse liige ning Multilingua Keelekeskus OÜ eesti keele õpetaja ja metoodik Ly Leedu tutvustab töötoas erinevaid lauamängude kasutamise võimalusi eesti keele tunnis. Alutaguse valla haridus- ja noorsootööspetsialist ning liidu liige Nelli Kuldmaa viib läbi töötoa teemal «Osaoskuste digitaalne areng».

Seminarile on oodata ligi 60 osalejat lasteaiast ülikoolini ja ametnikeni, Tallinnast Narvani. Seminar on osalejale tasuta. Üritust toetab haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles