Tudengivormelid sõidavad sel nädalavahetusel võidu Aravete kardirajal

PM Haridusportaal
Copy
Gümnasiste meelitab inseneeria radadele ka tudengivormelite meeskond
Gümnasiste meelitab inseneeria radadele ka tudengivormelite meeskond Foto: TalTech

Aravete kardirajal sõidavad reedest pühapäevani võidu tudengivormelid ning näha saab viit sisepõlemismootoriga sõidukit ning kaheksat elektrivormelt.

Autospordivõistlusel Baltic Open kihutavad võidu kuus Eesti, üks Poola ja kuus Soome tudengitiimi.

«Erinevatelt ametlikest võistlustest on Aravetel stardis ka varasematel aastatel ehitatud vormleid, sealhulgas kõige esimesed Eesti üliõpilaste tudengivormelid. Nii ongi hea võimalus oma silmaga näha, kui palju on 15 aastaga tehnoloogia, tudengid ja Eesti kõrgharidus arenenud ning võrrelda seda konkurentidega välismaalt,» sõnas tudengivormeli ja Tallinna Tehnikaülikooli vilistlane Indrek Petjärv, meeskonna eestvedaja aastal 2018.

Stardijoonel pannakse tudengivormelid proovile sellistel aladel nagu kiirendus, suurslaalom, ajasõit ning kestvussõit.

Baltic Open on rahvusvahelise autospordi tootearendusvõistluse Formula Student mitteametlik osaetapp, kus osalevad nii varasemate aastate kui ka praeguse hooaja tudengivormelid, mis on end juba suurvõistlustel tõestanud.

Võistlust korraldab eelmise aasta Baltic Openi võitja Formula Student Team Tallinn 2019 aasta meeskond.

Võistlustel võtab mõõtu ka äsja eduka võistlushooaja lõpetanud Formula Student Team Tallinna uusim elektrivormel FEST22.

15-aastase staažiga Formula Student Team Tallinn on ehitanud kokku viis sisepõlemismootoriga, üheksa elektri- ning isejuhtiva vormeli, mis on toonud arvukalt auhinnalisi kohti maailma eri paigust. Meeskond koosneb Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna Tehnikakõrgkooli tudengitest. FS Team Tallinn on Aravete võistlustel esindatud kuue meeskonnaga. Võistlustulle astub ka meeskonna esimene bensiinimootoriga tudengivormel aastast 2008.

Tudengivormeli sari Formula Student on ennekõike tehnikateaduste tudengitele suunatud tootearendusvõistlus, mis kujutab endast üheistmelise tudengivormeli valmistamist algusest lõpuni. See tähendab nii projekteerimis-, ehitus- kui testimisfaasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles