Sisekaitseakadeemia avas päästekorraldaja erialale täiendava vastuvõtu

PM Haridusportaal
Copy
Pääste. Foto on illustratiivne.
Pääste. Foto on illustratiivne. Foto: Madis Veltman

Eesti sisejulgeoleku valdkonna spetsialiste koolitav sisekaitseakadeemia avas kuni 15. septembrini kestva täiendava vastuvõtu päästekorraldaja erialale.

Sisekaitseakadeemia õppeprorektori Ingrid Vetka sõnul otsustati korraldada täiendav vastuvõtt päästekorraldaja eriala õppegrupi avamiseks, sest vajadus uute spetsialistide järele on suur.

«Sisekaitseakadeemias on loodud ideaalsed võimalused päästekorraldaja eriala õppuritele piisava enesekindluse, teadmiste ja oskuste omandamiseks, et oma tööd asjatundlikult teha ja inimestele abiahela esimeses etapis vajalikku tuge pakkuda,» tõdes Vetka.

Päästekorraldaja erialal õppides saab akadeemiast kutsehariduse ning eriala edukalt lõpetanuid ootab töö häirekeskuse piirkondlikes keskustes Tallinnas, Tartus, Jõhvis ja Pärnus. Päästekorraldaja erialal on stipendium 260 eurot kuus, tasuta toitlustus, majutus ja vormiriietus. Õpingutes on suur roll keeleõppel ja praktilistel harjutustel.

Päästekorraldaja tööks on aidata inimesi, kes helistavad hädaabinumbrile 112. Nad on esimesed abistajad hädaolukorras ja panustavad iga päev turvalisema ühiskonna loomisesse.

Avaldusi päästekorraldaja erialale õppima tulekuks saab esitada läbi SAIS-i keskkonna 5.–15. septembrini. Avaldused esitanud kandidaatidega viiakse vajalikud testid ning kutsesobivusvestlused läbi septembri jooksul.

Vastuvõttu puudutav info on leitav sisekaitseakadeemia kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles