Eesti Rahva Muuseum kutsub õpetajaid tasuta külastustele

PM Haridusportaal
Copy
Eesti Rahva Muuseum
Eesti Rahva Muuseum Foto: Ragnar Vutt

Alanud õppeaasta jooksul võimaldab Eesti Rahva Muuseum (ERM) oma püsinäitustele priid sissepääsu nii lasteaia, põhikooli, gümnaasiumi kui kutsekooli õpetajatele ning kõrgkoolide õppejõududele tundide ja loengute ettevalmistamiseks. Tasuta sissepääs kehtib püsinäitustele «Uurali kaja» ja «Kohtumised».

ERMi direktor Kertu Saks sõnas, et ettepanek tagada õpetajatele tundide ettevalmistamiseks tasuta sissepääs muuseumisse tuli Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Seltsilt. «Majasisese arutelu tulemusena laiendame seda head ideed kõigile õpetajatele, sest meie näitustel saab sisendit väga paljude ainete õpetamiseks. Pakume seda esialgu piloodina alanud õppeaasta lõpuni,» kommenteeris Saks.

Tasuta sissepääsu saamiseks tuleb õpetajatel muuseumi infoletis esitada õpetajana töötamist tõendav dokument. Prii sissepääs kehtib Eestis tegutsevatele õpetajatele.

ERMi hariduskeskuse juhataja Kaari Siemei sõnul kajastuvad kaks püsinäitust kenasti ka muuseumitundides ja töötubades. «Küll aga on õpetajad oodatud enne klassikülastust meie näitustega põhjalikumalt tutvuma, et saaks ise juba õpilasi teemasse suunata. Või siis hoopis ise meie näituste põhjal tunnimaterjali kokku panema.»

Püsinäitusel «Kohtumised» võimaldab tark pilet ka pea kogu näituse koju kaasa võtta ning hiljem oma arvutis tunde kiirustamata ette valmistada.

Siemer lisas, et ERMi hariduskeskus ootab alati ka õpetajate koostöömõtteid ja ettepanekuid haridusprogrammide täiustamiseks. Kui selle koostöö käigus valmivad näiteks tunnimaterjalid, mis on kasutatavad laiemaltki kui üksnes konkreetse kooli konkreetses klassis, siis on ERM huvitatud neid materjale võimalusel ka oma kanalites jagama.

Tasuta õpetajapilet kahele püsinäitusele kehtib kuni järgmise aasta 14. juunini.

ERM on avatud teisipäevast pühapäevani kell 10–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles