FOTOD ⟩ President Karis: kõik algab väikestest asjadest, mis loovad rahu meie ümber (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Koolirahu kuulutati mullu välja Paides, kohal viibis ka president Alar Karis.
Koolirahu kuulutati mullu välja Paides, kohal viibis ka president Alar Karis. Foto: Президентская канцелярия

President Alar Karis rõhutas Paide vallimäel koolirahu välja kuulutades, et kõik algab just väikestest asjadest, mis loovad rahu meie ümber ja meie sees. «Kuidas me teineteist hoiame ja julgustame ning muresid märkame ja lahendada aitame. Kuidas me loome toetavat ruumi, nii vaimset kui füüsilist,» ütles riigipea.

«Täna anname lubaduse märgata üksteist, hoida kokku ning pakkuda eeskuju. Seisame vastu kiusamisele ja väärtustame igaüht sellisena, nagu ta on,» sõnas Karis.

Tema sõnul on see hea käitumise mudel mitte ainult koolis, vaid kõikjal, oma kodust riigikoguni. «Nii ehitame tuleviku Eestit, mis on julge ja uuendusmeelne, kultuuriliselt rikas ning empaatiline. Lühidalt, kus inimestel on hea elada ja ennast teostada,» ütles Karis. 

Foto: Presidendi kantselei

«Ühest küljest ei olegi väga palju tarvis, et suudaksime inimeste, kogukondade ja riigina end kõige paremini teostada – vajame ainult veidike rahu meie sees ja meie ümber. Teisest küljest teame, kui raske on selleni jõuda,» ütles Karis. «Paljude inimeste elu ja kogu maailma ajalugu ei ole olnud muud, kui vaevaline rännak rahu suunas, pidevate tagasilöökidega.»

Karise sõnul lubab ainult rahu meil midagi saavutada, ehitada midagi püsivat. «Kõik muu rikub ja lõhub. Teinekord otse ja halastamatult, nagu praegu Ukrainas langevad pommid, mis on purustanud ligi kaks tuhat koolimaja ja lasteaeda. Teinekord aga salamisi ja pikkamööda, nagu poetatud sõna, mis hakkab sööma enesekindlust või turvatunnet,» kõneles riigipea.

Koolirahu lepingu sõlmimisel Paide vallimäel osalesid president Alar Karis, haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, erinevate koolide ning laste- ja noorteorganisatsioonide esindajad. Paidele andis koolirahu linna teatepulga üle Keila.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles