Tallinna Tervishoiu Kõrgkool alustab esmaspäeval avaaktustega

PM Haridusportaal
Copy
Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ülle Ernits.
Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ülle Ernits. Foto: Lilli Tölp/Pärnu Postimees

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool alustab esmaspäeval avaaktustega, kokku alustavad Tallinnas, Kohtla-Järvel ja Pärnus õpinguid 530 esmakursuslast.

Tallinnas toimub õppeaasta avamine esmaspäeval, Kohtla-Järve struktuuriüksuses teisipäeval ning Pärnus kolmapäeval.

Rakenduskõrgharidusõppes alustavad esmakursuslased õpinguid õe, ämmaemanda, optometristi, farmatseudi, tegevusterapeudi, hambatehniku ja tervisedenduse õppekavadel. Kutseõppes alustatakse õpinguid hooldustöötaja, lapsehoidja, hambaraviassistendi, tegevusjuhendaja ja tervishoiusekretäri õppekavadel ning magistriõppes terviseteaduse õppekaval.

«Lähtudes veebruaris allkirjastatud õdede ja tervishoiutöötajate erialaühenduste, tervishoiu kõrgkoolide, praktikabaaside ja ministeeriumite konsensusleppest oleme sel aastal suurendanud õdede vastuvõttu 57 õppekoha võrra, millest 16 õppekohta tuli juurde Kohtla-Järve struktuuriüksusesse,» ütles Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ülle Ernits.

Pärnus alustab tänavu õpinguid 30 esmakursuslast õe õppekaval. «Eesti tervishoiusüsteem toetub meie pädevatele ja pühendunud töötajatele. Viimased aastad on seda veenvalt tõestanud, võimalikult varajane õppe ja praktika ühildamine annavad üheskoos suurepärase tulemuse,» ütles SA Pärnu Haigla juhatuse esimees Urmas Sule.

«Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli ja Pärnu Haigla koostöös sündinud projekt «Kool haiglas» on andnud värske hingamise õendustöötajate regionaalsesse ettevalmistusse Eestis ja leiab aina rohkem järgimist,» lisas Sule.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on rahvusvaheliselt tunnustatud tervise ja heaolu valdkonnas koolitust pakkuv riiklik rakenduskõrgkool, mille missioon on koolitada innovaatiliselt ja kriitiliselt mõtlevaid tehnoloogiliste pädevustega tervisevaldkonna töötajaid. Kõrgkoolil on struktuuriüksus Kohtla-Järvel ning õppetöö toimub ka teistes regionaalsetes üksustes, näiteks Pärnus, Kuressaares, Haapsalus ja mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles