OTSEPILT Rektorid võtavad vaatluse alla kõrghariduse tuleviku

Postimees
Copy
Rektorite ühisavaldus seoses kõrghariduse rahastuskriisiga. Vasakult Mart Kalm, Toomas Asser, Tiit Land, Ivari Ilja, Tõnu Viik. Seinal Mait Klaassen.
Rektorite ühisavaldus seoses kõrghariduse rahastuskriisiga. Vasakult Mart Kalm, Toomas Asser, Tiit Land, Ivari Ilja, Tõnu Viik. Seinal Mait Klaassen. Foto: Михкель Марипуу

Tallinnas Öpiku konverentsikeskuses toimub neljapäeval Rektorite Nõukogu ja kuue avalik-õigusliku ülikooli nõukogu ühisistung, kus võetakse vaatluse alla Eesti kõrghariduse tulevik.

Arutelul osalevad president Alar Karis, Euroopa Ülikoolide Assotsiatsiooni president Michael Murphy, Tartu Ülikooli nõukogu liige ning Gröningeni Ülikooli rahandusökonoomika professor Elmer Sterken, haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, 5.0 Robotics kaasasutaja ja partner Taavi Laur, kes on ka Tallinna Ülikooli nõukogu esimees, UniTartu Ventures OÜ nõukogu esimees ja Tartu Ülikooli nõukogu liige Heidi Kakko, AS-i Chemi-Pharm juhataja ja Tartu Ülikooli nõukogu esimees Ruth Oltjer, Helsingi Ülikooli biotehnoloogia professor ja Tallinna Tehnikaülikooli nõukogu liige Mart Saarma ning Hagi Šein, kes on Tallinna Ülikooli telekultuuri külalisprofessor ja Tallinna Ülikooli nõukogu liige.

Arutelule on kutsutud ka parlamendiliikmeid ning üliõpilaste ja tööandjate esindajaid. Avalik arutelu saab alguse kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles