Ukrainlaste Vabaduse kooli avaaktus toimub Tallinnas Tuvi pargis

PM Haridusportaal
Copy
Vabaduse kool alustab tegevust Endla tänaval.
Vabaduse kool alustab tegevust Endla tänaval. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Tallinnas Tuvi pargis toimub 1. septembril kell 10 Ukraina sõjapõgenikele mõeldud Vabaduse kooli avaaktus.

Pidulikul aktusel ütlevad avasõnad haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, Vabaduse kooli õppedirektor Olga Selištševa ja Tallinna Tõnismäe riigigümnaasiumi direktor Alo Savi.

Ukraina sõjapõgenikele suunatud Vabaduse kool alustab tegevust 1. septembrist Tallinnas. Koolis toimub õppetöö Eesti riikliku õppekava järgi.

Augusti alguse seisuga oli Vabaduse kooli sisseastumisavalduse esitanud kokku 558 noort, neist 347 põhikooliastmesse ja 211 gümnaasiumisse.

Põhikooliastmes on õppekohad täitunud ning tegeletakse klasside komplekteerimisega. Augustis jätkub avalduste vastuvõtt gümnaasiumiastmesse ja toimuvad vestlused gümnaasiumisse suunduvate Ukrainast pärit noortega.

Haridus- ja teadusministeeriumi üldharidus- ja noortepoliitika asekantsleri Liina Põllu sõnul on hea meel näha, et Ukraina pered on uue kooli üles leidnud. «Kõik Ukraina lapsed peaksid saama võimaluse liituda eestikeelse või keelekümbluse metoodikat kasutava kooliga, seetõttu avame uue kooli just Tallinnas, kus on enim Ukrainast pärit õpilasi,» ütles Põld.

Ta lisas, et Vabaduse koolist võiks kujuneda ukrainlaste kogukonnakeskus, mille tegemistes löövad kaasa ka lapsevanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles