Tallinna linnavõimu kinnitusel saavad kõik sõjapõgenikest lapsed koolikoha

PM Haridusportaal
Copy
Vadim Belobrovtsev
Vadim Belobrovtsev Foto: Andres Haabu

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul ei ole linnavõimul probleeme Ukraina sõjapõgenikest laste paigutamisel koolidesse, ühtlasi jälgitakse, et ukrainlaste osakaal õpilaste üldarvust ei ületaks seitset protsenti.

Belobrovtsevi sõnul võeti kevadel pealinna koolidesse kokku 1065 Ukraina õpilast ja praeguseks on suve jooksul Tallinna haridusametile laekunud ligi poolteist tuhat avaldust sooviga jätkata hariduse omandamist Tallinna koolides.

«Kõik Tallinnas elavad lapsevanemad veel ei ole seda avaldust esitanud. Me arvame, et üheks põhjuseks on see, et nii mõnigi laps sooviks õppida distantsilt Ukraina koolis. Selline võimalus oli kevadel olemas. Samas, kõik Eestis elavad Ukraina lapsed siiski peavad sügisel füüsiliselt Eestis kooli minema. See on kohustus,» ütles Belobrovtsev.

Tema sõnul teeb linnavõim kõik, et vastav informatsioon Ukraina lapsevanemateni jõuaks. «Meie poolt ei ole mingit probleemi põgenike lapsed kõik koolidesse panna. Võrreldes kevade lõpuga on olukord palju parem, praegu on selge stsenaarium olemas ning ühtegi kooli ei määrata ukrainlasi üle seitsme protsendi õpilaste üldarvust, sest vastasel korral hariduse kvaliteet uuringute järgi võib langeda,» ütles Belobrovtsev.

Abilinnapea sõnul on eelkõige juttu lastest, kes käivad 1.–6. klassis, enamik vanemaid lapsi läheb juba riigikooli. «Seega, ühtegi suuremat probleemi me põgenike laste koolidesse paigutamisel ei näe,» ütles Belobrovtsev. Ta lisas, et ka lasteaiakohtade jaotamisel pole kellelgi põhjust arvata, et ukrainlastest mudilaste lisandudes nende koht ootejärjekorras tahapoole nihkuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles